luni, 30 ianuarie 2012

Premiu cu leapsa de la Dana Cristea

Premiu cu leapsa de la Dana Cristea


Al doilea premiu pe 2012 de la o blogerita superba, frumoasa foc si talentata careia ai multumesc pentru apreciere!
Pentru ca are si regulament am sa respect de data asta si am sa ma conformez:)))

1. Aminteste persoana care ti-a acordat premiul printr-un link catre blogul ei.
2. Raspunde intrebarilor care insotesc premiul!
3. Spune ceva despre tine ce nu ai mai spus nimanui pe blog.
4. Premiaza cate bloguri crezi tu ca merita acest premiu!
5. Asigura-te ca anunti proprietarii blogurilor ca au primit acest premiu!

Asadar sa trecem la intrebari:

 
1. Care este produsul de machiaj preferat?

RUJUL


2. Care a fost trend-ul preferat in anul 2011?


Habar nu am !?




 3. Care este desertul tau preferat?


MACARONS !
LA METRU , LA KILOGRAM, LA BUTOI, LA NEBUNIE !!!!

4. Culoarea preferata?

CURCUBEUL

5. Care este prenumele tau?

Florica Cristina


6. Care este ultima melodie pe care ai ascultat-o ?
AVE MARIA

7. Pisici sau caini?
Caini  si pisici !
                                                                         
Despre mine, ce nu am mai spus pana acuma pe blog:
nu imi place iarna !


Acuma premiul merge mai departe la:
 
                                                            http://krmenslife.blogspot.com/

duminică, 29 ianuarie 2012

MACARON PARTY 2


 MACARON  PARTY 2
Am revenit cu rezerve.
O mica  prezentare facuta din varietatile de macaron  pe
care le-am facut zilele trecute.

Reteta de la Tartelette
POFTA BUNA!

sâmbătă, 28 ianuarie 2012

MACHA MACARON



MACHA MACARON




 MACARON 5




Am facut o pasiune pentru acest desert asa ca am mai facut cateva portii cu arome si gusturi de fructe, cu umplutura de cocos, ganache  de cicolata alba si sirop de zmeura, cu ceai matcha si mascarpone, cu ganache de ciocolata neagra, cu lemon crud, orange crud. Am incercat sa fac si in doua culori si am sa mai incerc.

Am avut si rateuri cand am vrut sa respect  recomandarile unor retete si am dat cu tava de masa, mare greseala, au crapat toate si  apoi s-au transformat in farfurii zburatoare cu aterizare in cos, sub ghiuveta.

Reteta de baza de la la Tartelette .
Multumesc Tartelette !!!
POFTA BUNA !

vineri, 27 ianuarie 2012

ANIVERSARE: UN AN DE BLOG CU PANNA COTTA

ANIVERSARE: UN AN DE BLOG

Azi am implinit un an de blog!
Asa a inceput totul  si am ajuns aici  plus inca 7.
Am  cunoscut multe persoane minunate, am avut multe bucurii,
multe satisfactii, dar si cateva dezamagiri,  nici nu se putea altfel,  ca sa ma bucura mai mult de partea buna a lucrurilor.
Va multumesc pentru vizite, pentru comentarii,  pentru sustinere, pentru premii si pentru ca reveniti.

Si pentru ca este o zi speciala, m-am tot gandit ce desert sa fac pentru acest moment, pentru voi si cum sant foarte creativa am avut in plan foarte multe proiecte dar pana la urma am ales aceasta panna cotta cu aspic de fructe, coacaze si  afine, un desert care imi place foarte mult si pe care il fac cu placere si  in forme cat mai variate.



Reteta  o  gasiti  aici si  aici  si   aici  si aici  si inca in multe alte postari.

joi, 26 ianuarie 2012

PANNA COTTA CU ASPIC DE PORTOCALE AFINE SI COACAZE

PANNA COTTA CU ASPIC DE PORTOCALE AFINE SI COACAZE

Am facut pentru aniversarea de un an a blogului o panna cotta speciala si mi-a ramas putina compozitie asa ca am mai facut un pahar cu aspic de portocale si fructe, afine, coacaze, portocale.
POFTA BUNA ! 

miercuri, 25 ianuarie 2012

GOGOSI LILI

GOGOSI LILI

Despre Lili si despre bunatatile pe care le face ea, am mai scris aici in aceasta postare.
Cu ocazia unei intamplari fericite din viata ei a venit  la mine in vizita si eu am rasfatat-o cu linzer si cu macarons si ea mi-a facut gogosi buni si pufosi.
De reteta exacta nu ma intrebati ea a zis ca face de mult gogosi si deja nu mai masoara nimic ca reteta e dupa "ochi" asa ca am tras cu ochiul si am vazut ca a facut din aproximativ 500 gr de faina fara sa cantareasca, doua galbenusuri, fara albus ca intareste gogosii, putin lapte caldut, jumatate de pachet de drojdie mic din ala cu hartie galbena , un strop de sare si putin zahar, framantat si dospit, copt si mancat cu toti prietenii din dotare!
Pozele sant facute in graba ca a trebuit sa mergem la drum lung si nu am avut mult timp la dispozitie si ne grabeam sa le gustam cat mai repede, au fost delicioase tare, parol  !!! 
POFTA BUNA !   

luni, 23 ianuarie 2012

PREMIU DE SUFLET DE LA DiaMar-bucataria galbena IL OFER TUTUROR PRIETENILOR SI VIZITATORILOR



PREMIU DE SUFLET DE LA 

Multumesc pentru premiu !
Ar trebui sa-l ofer altor zece bloguri dar am mai mult decat 10 bloguri care imi plac asa ca nu pot alege si il ofer tuturor blogurilor din lista mea si vizitatorilor mei !

duminică, 22 ianuarie 2012

PINK MACARON

PINK MACARON


M-am indragostit de macaron,


iremediabil:)) spre marea bucurie a prietenilor care abia asteapta sa mai fac o portie, asa ca, am facut pink macaron, sant delicioase !
Reteta de la Tartelette
POFTA BUNA!

sâmbătă, 21 ianuarie 2012

SMOOTHIE VERDE

SMOOTHIE VERDE

Din multe frunze verzi,  zeama de lamaie, un mar, o banana si apa, are multe vitamine si minerale.
POFTA BUNA !

joi, 19 ianuarie 2012

LOVE COOKIE PENTRU LONDRA


LOVE COOKIE PENTRU LONDRA



Am facut aceste prajiturele ca sa sustin o poveste de iubire care se implineste  acum la Londra  ca între doua momente de "Razboiul  stelelor" sa se rasfete cu aceste bunatati facute special pentru acest moment special!

FERICIRE  SI MULTA IUBIRE VA DORESC!

Biscuitii nasture  i-am  vazut aici  mi-au placut foarte mult si eu am facut si varianta trasa in ciocolata.
POFTA BUNA !

marți, 17 ianuarie 2012

TORT IREN CU DIFERITE UMPLUTURI

TORT IREN  CU DIFERITE  UMPLUTURI

Despre acest tort

si forma lui speciala  am scris aici acum as vrea sa va arat cu ce
l-am umplut eu, este foarte practica aceasta forma pentru ca se poate umple fiecare felie  individual sau poate fi decorat tot tortul la fel.Eu am oferit fiecarui musafir ce aroma a dorit, felie cu gem de caise, felie cu gem de fructe de padure, frisca si zmeura, cu crema din dulce de leche despre care am scris  aici si aici si cu crema de ciocolata alba si frisca. 
POFTA BUNA !

duminică, 15 ianuarie 2012

BIJUTERIILE MELE : MACARON

BIJUTERIILE MELE : MACARON



Am mai facut zilele acestea cateva portii de macaron ca sa-mi pot rasfata toti prietenii si rudele.
Reteta de la Tartelete .
POFTA BUNA!

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

CORONITZE CU SUNCA

CORONITZE CU SUNCA

In  luna noiembrie am fost invitata la masa de Lili, o prietena de la tara, bineinteles ca si eu vroiam sa duc ceva bun pe langa bunatatile cu care ne astepta ea, asa ca am dus cu mine aceste coronitze si din aluatul ramas de la ele am facut aceste pizzete mici ca aperitiv dupa un paharel de tuica din 1974.

Lili face cele mai gustoase, sanatoase si naturale bunatati, cu ingrediente bio din curtea proprie asa ca a trebuit sa fac si eu ceva care sa-i placa  ei si celorlalti membri ai familiei.

Am avut succes cu ele si am primit multe laude si pentru prajitura cu cacao si branza si pentru vargabelesul cu nutella, ei mancau baunatatile duse de mine si eu mancam cea mai delicioasa si mai fina placinta cu branza -varzare - cum se numeste pe la noi in Bihor din pacate eu nu stiu sa o fac, e magie curata cum intinde foitza acea subtire, subtire si mare, cat trei mese si nu se rupe,  e tare buna , as manca in fiecare zi o portie si delicioasa  prajitura de casa cu  branza si stafide.
Nu mai pomenesc de supa de gaina, cu taietei de casa facuti cu oua bio si nestresate, sarmalutele facute in oala de lut, ce mai, numai bunatati de prima clasa, cine e musafir la ea nu uita niciodata cu ce a fost rasfatat!
Multumesc Lili !!!

Reteta de coronitze este o reteta de pizza despre care am scris aici  si  aici .
Pentru forma ei m-am inspirat de aici .
POFTA BUNA!

joi, 12 ianuarie 2012

MACARON 4 REGELE DULCIURILOR



MACARON  4

Cred ca regele macaronsilor este black macaron asa ca am sa-l
onorez cu o postare noua sa va motivez sa faceti si voi !
Succes  fetelor !



Pentru ca la postarea anterioara  cateva fete au scris ca nu au curaj sa faca ,macaron  de frica ca nu vor reusi, am facut aceste macaron negre inspirata de Tartelette.
Pentru ele, sa le dau curaj si sa-si puna creativitatea la bataie, am vazut ca toate fetele au niste ideei geniale !  CURAJ !!!


As fi dorit sa iasa mai bine dar am avut un musafir special
(nu,  nu e o scuza) care a influentat putin aspectul, am grabit timpii de lucru ca sa putem sta de vorba si nu a iesit chiar ce vroiam dar am sa mai repet aceasta reteta pentru ca au o aroma si un gust special.
Si inainte de a ma intreba  cu ce le-am "vopsit" raspunsul este : cu faina de susan negru,  am macinat semintele amestecate cu zaharul pentru ca sant cam uleioase.

P.S.  promit ca intr-o zi cand imi fac putin curaj,  am sa va arat si esecurile anterioare care numai de publicat nu sant, ca sa vedeti de unde a inceput si va provoc sa aveti curajul sa publicati si voi retete sau fotografii care nu ati vrea sa le vada nimeni !
Aveti curaj  fetelor ??? Eu  sa-imi fac pana maine ?!!!
POFTA BUNA !


miercuri, 11 ianuarie 2012

BALACK MACARONS



BALACK  MACARONS


Pentru ca la postarea anterioara  cateva fete au scris ca nu au curaj sa faca ,macarons  de frica ca nu vor reusi, am facut aceste macarons negre inspirata de Tartelette.
Pentru ele, sa le dau curaj si sa-si puna creativitatea la bataie, am vazut ca toate fetele au niste ideei geniale !  CURAJ !!!

As fi dorit sa iasa mai bine dar am avut un musafir special
(nu,  nu e o scuza) care a influentat putin aspectul, am grabit timpii de lucru ca sa putem sta de vorba si nu a iesit chiar ce vroiam dar am sa mai repet aceasta reteta pentru ca au o aroma si un gust special.
Si inainte de a ma intreba  cu ce le-am "vopsit" raspunsul este : cu faina de susan negru,  am macinat semintele amestecate cu zaharul pentru ca sant cam uleioase.

P.S.  promit ca intr-o zi cand imi fac putin curaj, poate maine,  am sa va arat si esecurile anterioare care numai de publicat nu sant, ca sa vedeti de unde a inceput si va provoc sa aveti curajul sa publicati si voi retete sau fotografii care nu ati vrea sa le vada nimeni !
Aveti curaj  fetelor ??? Eu imi fac pana maine !!!
POFTA BUNA !


marți, 10 ianuarie 2012

100 DE FANI !!!

100  DE FANI !!!
O cifra magica pentru mine, azi am descoperit ca am 100 de fani si dand o raita pe blog am vazut urmatoarele :
Am inceput pe  28 ianuarie 2011
- 277 de postari
- 1.325 de comentarii
- 24.287 de vizitatori
- 47.325 de pagini
Pentru mine e un succes, pentru ca  am facut blogul ca sa postez FOTOGRAFIILE din anii de glorie si am invatat sa fac mai multe pe blog, incet, incet am invatat sa fac fotografii tot mai bune, mai invat, mi-am facut cateva prietene virtuale, am descoperit oameni frumosi, luminosi si sufletisti, care nu te lasa la greu, nu dau nume ca nu as vrea sa uit pe cineva si sa se supere pe mine, asa ca acum, multumesc tuturor celor care m-au ajutat ! Acesta este darul meu pentru ele !
Multumesc si celor care m-au suparat pentru ca am inteles ca nu toti santem la fel si ca pupacelile si alte dragalasenii pe alte bloguri nu arata caracterul adevarat al cuiva, acel om poate fi si nesimtit chiar crud cu alte persoane.
Anonimii care nu isi asuma ceea ce scriu, cu rautate, care nu citesc atent postarea m-au facut sa nu mai am dorinta de a da retete tot timpul, consider ca fetele sant super gospodine si stiu toate tainele bucatariei. Anonimii si rautaciosii au primit flori de la mine,  cele mai frumoase flori din gradina mea, FLORI VERZI cum nu am mai vazut pana in acest an, sa invete ce inseamna toleranta si bunul simt.
Am invatat si invat multe de la toata lumea dar cel mai important lucru am descoperi ca noi oamenii putem face orice, chiar minuni daca lasam creativitatea si iubirea sa ne umple inima si sufletul !

Nu eram pregatita de petrecere,  vroiam sa fac un tort la aniversarea de un an al blogului in 28 Ianuarie asa ca postez pozele cu macarons
care nu sant pe blog, tortul va fi in 28 ianuarie !
Eu va iubesc pe toti si va multumesc ca santeti !

duminică, 8 ianuarie 2012

MACARONS 3

MACARONS 3

O fotografie putin mai reusita cu macarons de ceai matcha, de zmeura, de ness si umplute cu ganache de ciocolata alba si neagra.
Reteta de la Tartelette.
Pofta buna !

MACARONS 2








MACARONS  2
O alta serie de macarons, spre bucuria celor care au gustat din SERIA TRECUTA  si au fost foarte dornici sa repet experienta.
Nu sant perfecte mai am de invatat  cum sa le fac egale si perfect rotunde si nu alte forme ozenistice.
La primele doua incercari in 2011 am avut niste forme ciudate si dupa ce am pus crema pareau ca sant farfurii zburatoare si pe deasupra mai si scoteau limba in semn adio, m-am resemnat un timp, ca de, ce sa faci daca nu ies, nu ies, dar nevoia te impinge sa faci vrei, nu vrei, altfel ramaneam cu albusurile care oricum la altceva nu le puteam folosi dar pentru macarons erau perfecte.
Sfaturi nu pot sa dau, ca nu stiu exact de ce acuma ies si atunci nu, poate, pentru ca am avut faina macinata din tara vecina si prietena, poate, era cald in bucatarie si nu era curent, habar nu am daca o sa-mi iasa si data viitoare, sper,  pentru  ca mai am de facut o portie, reteta de la Tartelette.
Crema este ganache cu ciocolata alba si neagra.


Pozele sant facute seara si nu sant foarte reusite din cauza lipsei de lumina naturala.
POFTA BUNA !  

sâmbătă, 7 ianuarie 2012

RULADA CU SPANAC

RULADA CU SPANAC

Dupa zilele de sarbatoare si mancarurile mai consistente,ce poate fi mai potrivit  decat o rulada cu spanac si  salata de legume.

Din oua se face o omleta la cuptor pe care punem felii de sunca si pireu de spanac,  o rulam foarte strans si o tinem o noapte la rece sa se intareasca ca sa o putem felia frumos.
POFTA BUNA ! 

vineri, 6 ianuarie 2012

MACARONS

MACARONS

De la prajiturile facute de sarbatori au ramas multe albusuri asa ca, ce se putea face din ele rapid, usor si gustos, macarons ?!
Multe, multe macarons  delicate, fragede si delicioase.
Reteta de baza am luat-o de la Tartelette
POFTA BUNA!

joi, 5 ianuarie 2012

DULCIURI PENTRU REVELION 2012

DULCIURI PENTRU REVELION 2012






Din seria dulciurilor de revelion 2012 fac parte si mendiants-urile din  ciocolalata alba care au avut un succes enorm la colindatori si musafiri.
POFTA BUNA!