sâmbătă, 28 aprilie 2012

PREMIU VIRTUAL PENTRU GHICITOARE

PREMIU  VIRTUAL  PENTRU GHICITOARE

Ofer acest premiu virtual delicios celor doua   fete care au ghicit ce se vede in fotografia de aici.
FELICITARI FETELOR !

miercuri, 25 aprilie 2012

MACARONS CU AROME DELICIOASE

MACARONS  CU AROME DELICIOASE


A trecut multa vreme de cand nu am mai facut macarons si pentru ca nu mi-a trecut dependenta de ele am inceput iar sa fac cu noi arome si culori.
Sant delicioase  cu noile gusturi asa ca am avut un succes total.
Reteta de la Tartelette de aici .
Despre macarons am
scris AICI .si AICI si AICI
si AICI si in multe alte locuri.

luni, 23 aprilie 2012

SALATA DE PRIMAVARA

SALATA  DE PRIMAVARA


Din salata, sunca fiarta, oua fierte tari, rosii,gogosari, castraveti, condimente si un praf de iubire.
POFTA BUNA !

sâmbătă, 21 aprilie 2012

PUISORI DE PASTI

PUISORI DE PASTI

Am scris zile le trecute despre dulciurile pe care le-am facut de pasti  PASCA FARA COCA  si multe alte dulciuri, linzer cu gem de caise, biscuiti in forma de oua cu decor de royal icing,   iar printre ele au fost si acesti puisori de rata si gasca:))



Cu forma lor haioasa au atras mainile pofticioase  si au trecut repede,au fost foarte gustosi acesti puisorii din aluat de linzer
pe care i-am servit la cafea si ceai iar o duzina din ei au plecat la Londra la  tea party impreuna cu biscuitii cu ciocolata si cu
bulinele mosului si alte bunatati de pasti, au fost si frumosi si gustosi.
POFTA BUNA !

marți, 17 aprilie 2012

PASCA FARA COCA

PASCA FARA COCA

Pentru masa de pasti am facut mai multe dulciuri, pasca fara coca,


cozonac cu mac si nuca, linzer tras in ciocolata si ornat cu bulinele mosului :)))  biscuiti puisor, linzer cu gem de caise, biscuiti in forma de oua cu decor de royal icing.

Inainte de sarbatori am vazut pe multe bloguri multe retete de pasca si cum doream ceva simplu si bun, rapid de facut, am ales reteta aceasta de aici de la Brandusa si am facut o buna alegere a iesit foarte buna si a fost tare laudata si am sa mai fac si altadata si nu neaparat numai de pasti.
Am respectat reteta cu o mica modificare nu am pus decat
250 g  de zahar si totusi a iesit super buna ! Din aceasta
compozitie au iesit trei bucati una mare care a fost sacrificata
foarte repede fara  a putea face poze si cele doua din poza a doua.

Reteta Brandusei:  Pasca a la mama.

- 1 kg branza de vaci grasa
- 500 g mascarpone (sau smantana foarte grasa)
- 500 g zahar pudra - eu am pus 250 g
- 8 oua, separate
- 4 linguri gris
- 100 g stafide inmuiate in coniac sau rom de calitate
- arome: vanilie, coaja lamaie


Incalzeste cuptorul la 180C
Bate albusurile spuma. Amesteca (poti folosi mixerul) celelalte ingrediente. Cu o paleta incorporeaza usor albusurile.

Se  coace la cuptor 35 minute (sau pana ce se intareste compozitia) se vede si dupa culoare cand e gata.
Multumesc Brandusa !

Pofta buna !

sâmbătă, 14 aprilie 2012

SARBATORI FERICITE !

SARBATORI FERICITE  !


Doresc din inima tuturor sarbatori pascale binecuvantate, pline de lumina,iubire, sanatate, pace si bucurie !
Hristos a Inviat !

vineri, 13 aprilie 2012

MENIU DE PASTI - HÚSVÉTI MENÜAJÁNLAT

MENIU DE PASTI - HÚSVÉTI MENÜAJÁNLAT





                    



                             
                         
O propunere pentru meniul de pasti cu preparate simple si gustoase !

PASTE FERICIT SI SARBATORI LUMINATE  !

joi, 12 aprilie 2012

SALATA DE PRIMAVARA




SALATA  DE  PRIMAVARA


O salata usoara care se prepara rapid si
este  potrivita pentru cei care tin post.
Se face din salata verde, sfecla rosie,
morcov,ridichi de luna, si gogosari proaspeti.
POFTA BUNA !

marți, 10 aprilie 2012

A inflorit magnolia in gradina mea !

A inflorit magnolia in gradina mea !

Cu toate ca nu e prea cald afara au inceput sa infloreasca florile in gradina la mine, lalelele, magnolia,zambilele,pomii fructiferi,
ciresii salbatici.

sâmbătă, 7 aprilie 2012

LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CE POARTA NUME DE FLORI !!!

LA MULTI ANI TUTUROR CELOR CE POARTA NUME DE FLORI  !!!


De la o floare, tuturor celorlalte flori de Florii va doresc  multa sanatate si iubire !
Florica.

vineri, 6 aprilie 2012

MACARONS TRIO


MACARONS TRIO

Un trio delicios de macarons roz, negru si natur, am mai scris in alte postari ca folosesc reteta de la tartelete,  reteta  care am vazut pe multe bloguri ca este data ca sursa a acestor minunatii delicioase.

Despre macarons am mai scris AICI .
si AICI
si
AICI
si AICI si in multe alte locuri.

Reteta de la Tartelette. 

miercuri, 4 aprilie 2012

PASTE CANNELLONI CU CARNE TOCATA

PASTE CANNELLONI CU CARNE TOCATA

O reteta foarte usor de facut.

Ingrediente :

- carne tocata
- o ceapa
- condimente
- ulei
- paste mini cannelloni
- rosii


Carnea tocata o punem la prajit cu ceapa ,adaugam
condimentele punem putina apa cat s-o acopere si lasam
sa se moaie carnea, apoi mai adaugam rosiile taiate
cuburi si mai dam un clocot impreuna cu rosiile .

Fierbem pastele conform instructiunilor de pe plic
si asezam pastele cat mai apetisant si peste ele
punem sosul si decoram cu verdeata si morcovi.
POFTA BUNA !

marți, 3 aprilie 2012

COZONAC CU NUCA



COZONAC CU NUCA

Am mai scris si in postarile anterioare despre munca campului si rasplata bine meritata cu jumari de casa cu branzoici si cozonac cu nuca. Toti care ma ajuta la gradina sant rasfatati cu bunatati pentru ca imi fac munca mai usoara si termin mai repede  tot ce trebuie facut in gradina  ca sa astept sarbatorile cum se cuvine !



 POFTA BUNA !


duminică, 1 aprilie 2012

BRANZOICI

BRANZOICI

Zilele  trecute am inceput sa lucrez la gradina si cum se stie ca tot timpul am bunatati  pentru musafiri si pentru cei care ma ajuta in gradina am vrut sa fie un rasfat pe cinste asa ca am facut jumari de casa  pentru mic dejun, cozonac cu nuca si cateva branzoici.
Branzoicile le-am facut din aluatul
care a ramas de la cele doua corzi de cozonac cu nuca. 
Bune, bune da putine !
POFTA BUNA!