miercuri, 30 ianuarie 2013

TRIFOI CU SPANAC



TRIFOI CU SPANAC


De cand am vazut trifoii acestia mi-a placut mult de ei, de la prima incercare am facut in multe feluri dar nu au ajuns inca la rand, am o gramada de retete care asteapta la start. Dar sa revenim, dupa trifoi cu sunca acum am facut trifoi cu spanac,
tare buni dar spanacul era un pic prea moale pentru al putea 
pune in aluat dat viitoare am sa-l fac putin mai mai tare cu mai putin lapte.


RETETA  DE TRIFOI


Ingrediente:
- 600 gr faina
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 pachet drojdie uscata
- 100 ml lapte batut
- 100 ml ulei
- 200 ml lapte caldut
- 1 ou
- salam,  sunca,  sau spanac  
- seminte de mac, chimen  sau susan
- un ou pentru uns
- multa iubire

Se pregateste o coca din ingredientele de mai sus si se pune la dospit o ora.
Se intinde o foaie din aluat si se taie rondele.
Intre doua rondele asezam mezelul sau spanacul  si taiem
 pozele arata mai bine cum sa facem decat pot explica eu.
Dupa ce le terminam le mai lasam la crescut vreo 20 de minute apoi le ungem cu ou si le presaram cu seminte (daca dorim)  le coacem la cuptor 18-20 minute la 180 de grade.
Enjoy !

luni, 28 ianuarie 2013

ANIVERSARE BLOG : AVEM 2 ANI !!!





 ANIVERSARE  BLOG :  AVEM  2 ANI  !!!

Azi  aniversez doi ani de blog, doi ani nu par multi dar in cei doi ani am crescut foarte mult,
am invatat multe despre mine, despre viata,
despre oameni, despre bucatarie,despre fotografie,
despre cuvinte nerostite sau rostite fara rost, am avut de cateva ori impulsul de a renunta la blog dar am avut sustinerea catorva persoane care pentru mine a contat foarte mult si mai ales faptul ca am vazut si pe alte bloguri postari despre lucruri si situatii neplacute( comentarii) cu care cred ca ne-am confruntat fiecare la un moment dat si mi-am dat seama ca aceste "rautati"fac parte din aceasta lume virtuala unde se pot multe, eu acelora care simt invidie pentru mine si care nu au curajul sa se semneze si lasa comentarii anonime  le trimit in continuare acelasi buchet minunat de flori din gradina mea.


Sper sa am un an bun si in 2013 sa cunosc oameni
care le place sa creeze si sa impartaseasca cu altii ceea ce lor le place.Stiu ca ati obsevat ca nu ma incadrez in tipare si nu am un blog la fel cu celelalte nu prea imi place sa scriu, mai mult sa creez ceva nou sau sa ma exprim prin culoare, asa sant eu, asa stiu, asta fac si asa imi place mie sa arat lumii o latura a mea. Masa festiva si tortul duminica :)))


Va multumesc pentru vizite, pentru comentarii,  pentru sustinere, pentru premii si pentru ca reveniti.
Va multumesc tuturor celor care intrati zilnic la mine in  Laboratorul de magie si va mai astept cu drag !

sâmbătă, 26 ianuarie 2013

FRANZELA DE CASA




FRANZELA  DE CASA


Cea mai buna paine este cea facuta acasa din ingredientele de baza faina, apa, sare, drojdie
se framanta si   dupa cateva ore de asteptare si crestere iese o minunatie de paine !
Enjoy !

joi, 24 ianuarie 2013

marți, 22 ianuarie 2013

CUPCAKES CU CIOCOLATA




CUPCAKES  CU  CIOCOLATA


Cu aceasta reteta simpla si delicioasa am facut niste cupcakes cu mici modificari, in loc de coaja de lamaie am pus cacao si fulgi de ciocolata si crema ghanache.




Ingrediente:-140g de unt fara sare, moale
-100g de zahar fin
-coaja rasa de la ½ lamaie - sau ( cacao)
-2 oua mari, batute usor
-140g faina amestecata cu 1 lingurita praf de copt

-fulgi de ciocolata


Mod de preparare


1. Se incinge cuptorul la 180° C/gaz 4. Se pun forme de hartie intr-o tava de briose. Se amesteca  untul si zaharul intr-un bol  pana ce amestecul este foarte moale, apoi se adauga coaja de lamaie ( cacaoa). Se incorporeaza usor si ouale, apoi se adauga faina si se amesteca bine. Se pune compozitia in forme. Se coc 18-20 de minute pana ce prajiturelele sunt aurii si elastice la atingere. Se racesc pe un gratar de sarma.


Am facut o crema ghanache din  ciocolata neagra si am decorat cu cateva bucati de bomboane umplute cu rom.
Enjoy !

luni, 21 ianuarie 2013

INGERI ZI SI NOAPTE




INGERI ZI SI NOAPTE


Din aceleasi ingrediente ca aici doar ca la ingerii de noapte am pus doua linguri de cacaua olandeza. Au fost deliciosi si tare laudati, buni langa o ceasca de ceai sau o cafea aromata. 
Enjoy !

duminică, 20 ianuarie 2013

Winter cupcake





Winter cupcake
Aceasta postare am pregatit-o pentru prima zapada din anul trecut dar abia acum la a doua zapada i-a venit randul !
Anul acesta zapada a venit iar si e tare frig , dar are si o parte frumoasa pe langa binecuvantarea pe care o primeste pamantul si plantele, decorul este mirific.
La vederea acestor suporturi de flori pline cu zapada m-am gandit la niste cupcake pufoase si aromate.
Enjoy !

GIFT MACARONS





GIFT MACARONS

Cel mai pretios cadou este cel facut de noi cu iubire pentru cei dragi, orice daruim din suflet are o valoare nepretuita pentru cei care se bucura de darul nostru.
Eu am facut de sarbatori ce stiu eu mai bine sa fac, macarons, spre bucuria celor care au primit aceste daruri de la mine.
Reteta de la Tartelette si cremele creatie spontana de moment inspirata de culoarea lor.
Enjoy !

sâmbătă, 19 ianuarie 2013

MELC CU BRANZA DULCE SI FRUCTE CONFIATE





MELC  CU BRANZA DULCE SI FRUCTE CONFIATE



Dupa varianta sarata unde  am pus si un film cum se rasucesc, am  facut si o varianta dulce, cu branza, stafide imbatate cu rom si multe fructe confiate!
Si aici gasiti metoda de rasucire !
Enjoy !

miercuri, 16 ianuarie 2013

Tree Heart Biscuits




Tree  Heart Biscuits

Stelute sarate cu cascaval

Stelute sarate cu cascaval


Am vazut zilele trecute aceste stelute aici si le-am facut si eu, am respectat reteta cu o singura modificare eu am pus unt in rest am facut la fel ca si Gust Divin sant foarte bune incercati-le si nu veti regreta !!! Am facut mai multe modele de saratele spre deliciul norocosilor ! Le-am presarat cu susan negru, seminte de chimen si susan alb.

Din pacate nu se vede comentariul pe care l-am lasat pe blogul de unde le-am luat asa ca multumesc aici pentru reteta  Mihaela  Soare !!!
Ingrediente : 
  • 300 gr faina
  • 200 gr margarina (eu am pus unt)
  • 100 gr cascaval ras
  • 2 galbenusuri
  • sare
Pentru uns :
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita lapte
  • sare grunjoasa
  • seminte de chimen, susan, mac
Se amesteca margarina (untul)tinuta la temperatura camerei cu faina, cascavalul , galbenusurile si sarea. Omogenizam aluatul si-l lasam la rece 1 ora.


Intindem o foaie potrivit de groasa, decupam cu forma de stelute -sau ce forme dorim sa le dam- si asezam saleurile in tava in care am pus hartie de copt. Ungem cu galbenusul amestecat cu laptele si presaram sarea grunjoasa si semintele.
Se dau la cuptor la foc mediu 15 minute.

Enjoy !

marți, 15 ianuarie 2013

Mini Macarons - Baby Macarons



Mini Macarons - Baby Macarons

De obicei fac macaronsurile destul de mari dar vroiam sa vad cum sant daca le fac putin mai mici asa ca de sarbatori am facut si varianta mini sau beby macarons.

Despre reteta  si alte detalii aici.
Enjoy !

luni, 14 ianuarie 2013

RULADA CU CIOCOLATA




RULADA CU CIOCOLATA


O alta varianta a ruladei de Anul Nou, mai vizibila,



buna, pufoasa, ciocolatoasa si aromata.
Din rulada cu cacao si ganache cu ciocolata.

Enjoy !

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

BISCUITI CU VANILIE SI CACAO



BISCUITI CU VANILIE SI CACAO


Cu reteta asta am facut iarna aceasta foarte multe fursecuri sub forma de biscuiti sau linzere cu arome diferite, de lamaie, vanilie, cacao sau cei matcha.



INGREDIENTE:

- 200 gr unt 

- 300 gr de faina
- 100 gr zahar praf
-  1 galbenus
- coaja rasa de lamaie
-  vanilie
- iubire
Se amesteca ingredientele uscate apoi se adauga untul si la sfarsit adaugam galbenusul si aromele, se lucreaza rapid
si cand e gate se pune la rece cateva ore sau o noapte. La cele cu cacao scoatem o lingura de faina din cantitatea totala si o inlocuim cu o lingura de cacao, la cele cu arome adaugam lamaie razuita, sau esenta de vanilie in functie de ce gust dorim sa aiba fursecurile.
Se coc la 180 de grade aproximativ 12 minute depinde de cuptor.
Enjoy !

vineri, 11 ianuarie 2013

PARIZIENE CU MAC



PARIZIENE CU MAC



Am facut de foarte multe ori pariziene oare de ce se numesc asa?Din aluat de cozonac cu diferite umpluturi si dulci si sarate acum am facut cu mac si cu nutella si fulgi de ciocolata.
Enjoy !

miercuri, 9 ianuarie 2013

PAINE NO KNEAD BREAD - PAINE FARA FRAMANTARE



PAINE NO KNEAD BREAD - PAINE FARA FRAMANTARE


Fac paine foarte des ca sa evit sa mananc cine stie ce minunatii din painea de cumparat.
In general fac acest tip de paine 


dar se intampla sa fac si reteta clasica cand am pofta de o paine mai consistenta si mai satioasa.Din painea clasica ajunge o felie si simti ca ai mancat paine, din asta poti manca fara numar, multe felii pentru ca e buna,tare buna si usoara si ai tot manca !
Am folosit multe retete dar revin mereu la
Florin si folosesc reteta lui.
Enjoy !

marți, 8 ianuarie 2013

Festive Macarons



Festive Macarons
Cu ocazia sarbatorilor de iarna si in special de Craciun ne facem daruri si ne bucuram de surpriza ce ne asteapta in pachetul bine ambalat.



Eu in acest an am perferat sa fac cadouri comestibile adica macarons spre marea surpriza si incantare a celor care au primit daruri de la mine.
Unii stiau ce cadou delicios au primit, altii
doar banuiau, dar toata lumea a fost multumita si incantata de alegerea din acest an.





Reteta pe care o folosesc este de la Tartellete
si cremele pe care le fac sant  ad-hoc si nu le repet niciodata pentru ca nu tin cont de reguli ci de inspiratia de moment fara gramaje, fara restrictii, fara inhibitii si ma minunez de multe ori ce arome delicioase ies din unele ingrediente considerate incompatibile.
Enjoy !

luni, 7 ianuarie 2013

duminică, 6 ianuarie 2013

Panettone traditional



Panettone traditional

Am facut de Craciun un Panettone cu reteta de la Giallo Zafferano, am vazut multe retete dar aceasta mi se pare
cea mai simpla si usor de facut.
L-am facut  in doua variante cu fructe confiate si simplu si amandoua au fost apreciate la maxim. 
Enjoy !







sâmbătă, 5 ianuarie 2013

Blogul anului 2012 – Blog of the Year 2012

Blogul anului 2012 – Blog of the Year 2012
 

Blogul      LABORATORUL DE MAGIE  
celebreaza “Blog of the Year 2012“ a fost nominalizat de Medi: http://mmihalache.blogspot.ro/
Multumesc Medi !
Regulamentul spune:


1. Selecteaza blogurile ce vor primi premiul Blogul Anului 2012.
2. Posteaza un articol in care nominalizezi blogurile respective (nu exista un numar minim sau maxim admis) si acorda-le premiul.
3. Include un link catre aceasta pagina: “Blog of the Year 2012″ Award –
 http://thethoughtpalette.co.uk/our-awards/blog-of-the-year-2012-award/, mentionand regulile de fata in postul tau – a nu se altera regulile sau banner-ul premiului!
4. Anunta autorul fiecarui blog caruia ii acorzi premiul si imparte regulile cu acestia.
5. Te poti alatura 
grupului Facebook creat pentru acest premiu – dă “like” pe pagina pe care o poti accesa aici (linkul de la punctul 5), putand astfel sa iti imparti blogul cu o audienta mai larga.
6. Adauga un link catre blogul persoanei care ti-a inmanat premiul si incarca banner-ul premiului pe blogul tau, continuand colectionarea stelelor (maximul este de 6).

Si acum nominalizarile:
NINA:                 http://ninasrecipes4u.blogspot.ro/
HAJNI SI ZOLI : http://sarokkonyha.blogspot.ro     
COCO:                http://krmenslife.blogspot.ro/
Molnár Ágnes:    http://szeretetrehangoltan.blogspot.ro/
Cristina:            http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/
Doina:               http://prajituri-doina.blogspot.ro/
Carmen:         http://carmeniordache.blogspot.ro/
Lissa:             http://torturilelissei.blogspot.ro/
Haplea:     http://hapleablog.wordpress.com/      




BLOGURI SPIRITUALE:
Consilier spiritual: http://consilierspiritual.blogspot.ro/
Mariana G:            http://energianoua.blogspot.ro/
MARIA:                http://eulinterior.blogspot.ro/
Romeo Ruse :    http://romeoruse.blogspot.ro/

miercuri, 2 ianuarie 2013

Szeretetrehangoltan - Reglat pe iubire



Szeretetrehangoltan - Reglat pe iubire


In ultimele zile ale anului 2012 am primit un mesaj pe Facebook  de la o blogerita Hajnal ca ar vrea sa ia contact cu mine pentru ca a primit un pachet din Ungaria tot de la o blogerita si ca am si eu acolo un sapun facut de Agi handmade. Am luat legatura si normal prima intrebare a fost de ce si mi-a spus ca toti cei care au lasat comentariu la sapun au primit unul cadou.
In data de 31 m-am dus sa-mi iau cadoul si binenteles ca am dus si eu o mica atentie din partea mea o cutie cu macarons spre marea lor bucurie si delectare.

Am cunoscut o familie frumoasa,  formata din patru membri cu doi copii, o fata  frumoasa si cuminte, un baiat raza de soare,un ingeras de cinci ani de la care am primit spontan o imbratisare mare si plina de iubire neconditionata, sincera si care m-a incarcat cu multa energie. La  plecare am mai primit una ca sa nu uit ce bine este sa fii copli !

Am invatat de la acest copil cum e sa-ti doresti ceva, sa stii ca-l primesti, si sa ai rabdare pana ajunge darul la tine.
Ar trebui sa invatam de la cei mici sa fim si noi mai buni, mai sinceri,  mai increzatori,
sa-i iubim pe ceilalti asa cum sant si sa-i acceptam cu iubire.

Tatal o persoana iubitoare si priceputa in ale calculatorului cu care am schimbat rapid informatii pretioase in ale blogeritului si am facut schimb de linkuri pe diferite teme si nu in ultimul rand mama, o femeie frumoasa, vesela, foarte rabdatoare cu ingerasul  nazdravan, de la care am primit un gem de visine rosu, rosu, ca sa pot pune pe urmatoarele linzere.

Am primit aceste cadouri  in ultima zi a anului si pentru mine a fost inca un semn ca am avut un an bun si asa as vrea sa fie si anul acesta plin de iubire si energie pozitiva oameni intelepti si binecuvantati !
Multumesc Agi !
Va multumesc Hajni si Zoli  !
Iubirea  nu are hotare !

"Niciun dar nu este mai magic decât cel de a fi iubit; reprezintă mâna lui Dumnezeu pe umărul omului."