duminică, 21 aprilie 2013

sâmbătă, 20 aprilie 2013

Madeleines cu cacao si lamaie






Madeleines cu cacao si lamaie.
Se pare ca  au devenit preferatele mele la cafeaua de sfarsit de saptamana!
Aici le-am vazut prima data.


Enjoy !

joi, 18 aprilie 2013

Pate de ficat






Pate de ficat

Foarte simplu de facut, e gustos si mai ales santem siguri ca mancam ceva curat fara alte adaosuri "minunate"  de care nu avem habar.

Ingrediente:
- 500 gr de ficat de pui
- 2 cepe mari taiate cubulete
- 5  catei de usturoi
- condimente, sare, piper,
- 100 gr unt


Se spala ficatul si se pune la prajit cu ceapa si usturoiul se adauga condimentele si lasam sa se prajeasca dar nu foarte tare sa aiba o consistenta mai moale, cremoasa.
Se pune totul intr-un vas, se adauga untul,  doi catei de usturoi zdrobiti  si cu blenderul vertical  transformam totul in pateul gustos de casa.
Se poate decora cu unt pentru a se pastra mai bine, se tine la rece la frigider.
Enjoy !

luni, 15 aprilie 2013

Dulce si sarat






Dulce  si sarat

Cand am facut aceste chifle patratoase ma gandeam cu
 ce se pot manca: in varianta sarata
- untura de carnati
- unt si castraveti felii
- carnati si castaveti  cubulete
si cu ce se pot manca:in varianta dulce
- cu unt si gem de mure
- cu unt si gem de caise
-cu nutella
aici sant doar cateva idei dar se pot diversifica si  cu altele.
Enjoy !

vineri, 12 aprilie 2013

Pogaci cu jumari si leurda




Pogaci cu jumari si leurda

Am primit de la prietena mea Mariana o plasutza cu leurda si ma tot gandeam ce sa fac din ea  si cum mai aveam in frigider putine jumari macinate ramase de la niste pogaci  delicioase, asa ca am  facut rapid niste pogaci, super bune, super gustoase.

Ingediente:



- 500 gr de faina
- jumari macinate
- leurda  taiata marunt
- 2 oua + 1 pentru uns 
- 3 linguri de ulei
- 250 ml de apa
- o lingurita de sare
- 20 gr de drojdie proaspata
- o lingurita de zahar

Facem  maiaua si o lasam sa creasca dublu si apoi o amestecam cu faina,uleiul, sarea si ouale  si  framantam pana cand aluatul se desprinde  de pe maini apoi il lasam sa creasca.


Facem din aluat o foaie dreptunghiulara si o ungem cu jumarile sau ce avem, branza sau alte delicatese peste care presaram leurda. O impaturim in  trei parti apoi intindem aluatul il crestam pe deasupra si cu o forma rotunda taiem pogacile. Le mai lasam la dospit pana se incalzeste cuptorul si inaite de a le coace la ungem cu ou batut.
Se coace 20-25 de minute la 180 de grade.
Enjoy !


joi, 11 aprilie 2013

Spring macarons





Macarons in cinstea primaverii


Azi e o zi frumoasa si plina de soare asa ca in cinstea ei postez aceste macarons.
Raman la convingerea ca misterul lor se dezvaluie  persoanelor care au perseverenta sa le descopere.
De fiecare data cand le-am facut au aratat altfel si s-au comportat diferit, au avut alta consistenta dar aceeasi aroma, din aceleasi cantitati,  deci concluzia trebuie incercat si vazut.
Reteta care o folosesc am luat-o de la Tartelette  si am facut-o de multe ori cu suces  incercati si voi !
Enjoy !