PASCA FARA COCA
Pentru masa de pasti am facut mai multe dulciuri, pasca fara coca,
cozonac cu mac si nuca, linzer tras in ciocolata si ornat cu bulinele mosului :))) biscuiti puisor, linzer cu gem de caise, biscuiti in forma de oua cu decor de royal icing.
Inainte de sarbatori am vazut pe multe bloguri multe retete de pasca si cum doream ceva simplu si bun, rapid de facut, am ales reteta aceasta de aici de la Brandusa si am facut o buna alegere a iesit foarte buna si a fost tare laudata si am sa mai fac si altadata si nu neaparat numai de pasti.
Am respectat reteta cu o mica modificare nu am pus decat
250 g de zahar si totusi a iesit super buna ! Din aceasta
compozitie au iesit trei bucati una mare care a fost sacrificata
foarte repede fara a putea face poze si cele doua din poza a doua.
Reteta Brandusei: Pasca a la mama.
- 1 kg branza de vaci grasa
- 500 g mascarpone (sau smantana foarte grasa)
- 500 g zahar pudra - eu am pus 250 g
- 8 oua, separate
- 4 linguri gris
- 100 g stafide inmuiate in coniac sau rom de calitate
- arome: vanilie, coaja lamaie
Incalzeste cuptorul la 180C
Bate albusurile spuma. Amesteca (poti folosi mixerul) celelalte ingrediente. Cu o paleta incorporeaza usor albusurile.
Se coace la cuptor 35 minute (sau pana ce se intareste compozitia) se vede si dupa culoare cand e gata.
Multumesc Brandusa !
Pofta buna !
Pentru masa de pasti am facut mai multe dulciuri, pasca fara coca,
cozonac cu mac si nuca, linzer tras in ciocolata si ornat cu bulinele mosului :))) biscuiti puisor, linzer cu gem de caise, biscuiti in forma de oua cu decor de royal icing.
Inainte de sarbatori am vazut pe multe bloguri multe retete de pasca si cum doream ceva simplu si bun, rapid de facut, am ales reteta aceasta de aici de la Brandusa si am facut o buna alegere a iesit foarte buna si a fost tare laudata si am sa mai fac si altadata si nu neaparat numai de pasti.
Am respectat reteta cu o mica modificare nu am pus decat
250 g de zahar si totusi a iesit super buna ! Din aceasta
compozitie au iesit trei bucati una mare care a fost sacrificata
foarte repede fara a putea face poze si cele doua din poza a doua.
Reteta Brandusei: Pasca a la mama.
- 1 kg branza de vaci grasa
- 500 g mascarpone (sau smantana foarte grasa)
- 500 g zahar pudra - eu am pus 250 g
- 8 oua, separate
- 4 linguri gris
- 100 g stafide inmuiate in coniac sau rom de calitate
- arome: vanilie, coaja lamaie
Incalzeste cuptorul la 180C
Bate albusurile spuma. Amesteca (poti folosi mixerul) celelalte ingrediente. Cu o paleta incorporeaza usor albusurile.
Se coace la cuptor 35 minute (sau pana ce se intareste compozitia) se vede si dupa culoare cand e gata.
Multumesc Brandusa !
Pofta buna !
10 comentarii:
si eu am facut pasca fara coca...dar eu i-am spus cheesecake!
vai , ce minunati sunt biscuitii aceia...:)
adnia, asa este un cheescake fara blat, dar tare bun!
GRATZIELA, nu pot lasa mesaje la tine, te pup si imi pare rau !!!
Ce frumoasa e! Imi pare tare bine ca ti-a placut.
Brindusa Scheaua, multumesc !
Ce masa bogata si frumoasa, numai bunatati...si eu as fi vrut sa fiu rasfatata la masa ta ;-) felicitari! :*
Liana10, multumesc ma bucur ca iti place!
Liana10, multumesc ma bucur ca iti place!
O bunatate.O zi buna!
Trimiteți un comentariu