sâmbătă, 20 august 2011

GEM DE CAISE - GEM DE AFINE



GEM DE CAISE - GEM DE AFINE

Reteta este simpla la 1 kg de fructe eu am pus 400gr de zahar si a iesit putin acrutz la caise dar cel de afine este perfect . Am pus zaharul pe fructe , am stors si o lamaie, si
l-am lasat doua zile sa iasa sucul mestecand din cand in cand, dupa doua zile l-am pus la foc si l-am fiert mestecand continuu sa nu se prinda cand credem ca este gata facem proba cu picatura pe farfurie si daca nu curge este gata, se pune in borcanele sterilizate, se pun cu capacul in jos cateva ore
 si apoi la camara pentru iarna, la mine nu cred ca o sa apuce iarna  ca am inceput sa ma dau la ele si sant tare bune, asa ca nu stiu care iarna o sa le prinda.
POFTA BUNA !

2 comentarii:

Alexandrina spunea...

Perfecte, amandoua!!

mandala spunea...

Alexandrina,multumesc !