Reteta de macarons
dupa Pierre Hermé.
Avem nevoie de:
150 gr migdale macinate
150 gr de zahar praf
110 gr de albus de ou
150 gr zahar tos
40 ml apa
Se amesteca migdalele cu zaharul praf si cu jumatate din cantitatea de albus.
Se pune la fiert apa cu 150 gr zahar tos , se fierbe pana la 120 de grade.
Albusul ramas se bate spuma si cand incepe sa se albeasca adaugam siropul. Se bate spuma pana se intareste.
Se amesteca spuma inpartita in doua ( se imparte in doua ca sa lucram mai usor) cu migdalele amestecate cu zaharul si albusul.
Umplem un pos cu amestecul obtinut si facem banuti de marimea dorita.
Se lasa 30/45 de minte sa se formeze o coaja, se coc la 150 de grade
14 minute, fiecare cuptor se comporta diferit trebuie testat si reglata caldura.
Se umpu cu ganache cu ciocolata neagra sau alba, cu gem sau crema de lamaie.
Enjoy !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu