vineri, 12 aprilie 2013

Pogaci cu jumari si leurda




Pogaci cu jumari si leurda

Am primit de la prietena mea Mariana o plasutza cu leurda si ma tot gandeam ce sa fac din ea  si cum mai aveam in frigider putine jumari macinate ramase de la niste pogaci  delicioase, asa ca am  facut rapid niste pogaci, super bune, super gustoase.

Ingediente:



- 500 gr de faina
- jumari macinate
- leurda  taiata marunt
- 2 oua + 1 pentru uns 
- 3 linguri de ulei
- 250 ml de apa
- o lingurita de sare
- 20 gr de drojdie proaspata
- o lingurita de zahar

Facem  maiaua si o lasam sa creasca dublu si apoi o amestecam cu faina,uleiul, sarea si ouale  si  framantam pana cand aluatul se desprinde  de pe maini apoi il lasam sa creasca.


Facem din aluat o foaie dreptunghiulara si o ungem cu jumarile sau ce avem, branza sau alte delicatese peste care presaram leurda. O impaturim in  trei parti apoi intindem aluatul il crestam pe deasupra si cu o forma rotunda taiem pogacile. Le mai lasam la dospit pana se incalzeste cuptorul si inaite de a le coace la ungem cu ou batut.
Se coace 20-25 de minute la 180 de grade.
Enjoy !


14 comentarii:

HajniZoli spunea...

Frumoase si gustoase!

Anonim spunea...

Buna ideea!Ana ta.

mandala spunea...

HajniZoli, multumesc!

mandala spunea...

Ana, multumesc!

Teobucatar spunea...

Faine, trebuie incercate!

maria mihalache spunea...

Nu am mancat niciodata asa ca am sa gust de la tine acuma.

mandala spunea...

Teobucatar, multumesc!

mandala spunea...

Maria, , multumesc!

yaya6 spunea...

tot aud de leurda ,in diferite feluri preparata ,eu nu am mancat niciodata ,tare as vrea sa o incerc si eu,mai ales ca am vazut ca e tare sanatoasa,ma informez daca o gasesc pe plaiurile de aici si vreau sa fac reteta asta a ta

Biochimist la cratita spunea...

Cred ca sunt fantastice cu leurda.

mandala spunea...

yaya6, este foarte buna,miroase ca un usturoi si sepoate folosi la multe preparate.

dia spunea...

super!

mandala spunea...

Alina, da sant !

mandala spunea...

Dia,multumesc, !