Am primit de la prietena mea Mariana o plasutza cu leurda si ma tot gandeam ce sa fac din ea si cum mai aveam in frigider putine jumari macinate ramase de la niste pogaci delicioase, asa ca am facut rapid niste pogaci, super bune, super gustoase.
Ingediente:
- 500 gr de faina
- jumari macinate
- leurda taiata marunt
- 2 oua + 1 pentru uns
- 3 linguri de ulei
- 250 ml de apa
- o lingurita de sare
- 20 gr de drojdie proaspata
- o lingurita de zahar
Facem maiaua si o lasam sa creasca dublu si apoi o amestecam cu faina,uleiul, sarea si ouale si framantam pana cand aluatul se desprinde de pe maini apoi il lasam sa creasca.
Facem din aluat o foaie dreptunghiulara si o ungem cu jumarile sau ce avem, branza sau alte delicatese peste care presaram leurda. O impaturim in trei parti apoi intindem aluatul il crestam pe deasupra si cu o forma rotunda taiem pogacile. Le mai lasam la dospit pana se incalzeste cuptorul si inaite de a le coace la ungem cu ou batut.
Se coace 20-25 de minute la 180 de grade.
Enjoy !
14 comentarii:
Frumoase si gustoase!
Buna ideea!Ana ta.
HajniZoli, multumesc!
Ana, multumesc!
Faine, trebuie incercate!
Nu am mancat niciodata asa ca am sa gust de la tine acuma.
Teobucatar, multumesc!
Maria, , multumesc!
tot aud de leurda ,in diferite feluri preparata ,eu nu am mancat niciodata ,tare as vrea sa o incerc si eu,mai ales ca am vazut ca e tare sanatoasa,ma informez daca o gasesc pe plaiurile de aici si vreau sa fac reteta asta a ta
Cred ca sunt fantastice cu leurda.
yaya6, este foarte buna,miroase ca un usturoi si sepoate folosi la multe preparate.
super!
Alina, da sant !
Dia,multumesc, !
Trimiteți un comentariu