Pate de ficat
Foarte simplu de facut, e gustos si mai
ales santem siguri ca mancam ceva curat fara alte adaosuri "minunate" de care
nu avem habar.
Ingrediente:
- 500 gr de ficat de
pui
- 2 cepe mari taiate
cubulete
- 5 catei de
usturoi
- condimente, sare,
piper,
- 100 gr unt
Se spala ficatul si se pune la prajit cu
ceapa si usturoiul se adauga condimentele si lasam sa se prajeasca dar nu foarte
tare sa aiba o consistenta mai moale, cremoasa.
Se pune totul intr-un vas, se adauga untul, doi catei de usturoi zdrobiti si
cu blenderul vertical transformam totul in pateul gustos de
casa.
Se poate decora cu unt pentru a se
pastra mai bine, se tine la rece la frigider.
Enjoy !
|
Retete ,arta culinara ,creativitate, culoare, inspiratie,retete inedite,mese festive,surprize culinare.
joi, 18 aprilie 2013
Pate de ficat
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
12 comentarii:
imi place tare mult pateul de ficat , o sa fac !
Asa de simplu?Ana ta.
Cred ca o sa fac si eu ca pare usor se facut si sanatos !Viorica
Coco,e tare bun!
Ana, da asa de simplu !
Viorica, da simplu si sanatos cu ingrediente sanatoase nu cu tot felul de eeeeeee -uri !
Chiar acuma vreau sa fac si eu! O sa incerc si asa, suna foarte bine si e gustos!
HajniZoli, chiar merita facut si e tare bun !
Ce condimente pui?
Anonim, acum doar sare si piper ca sa fie cat mai natural dar se poate pune si altceva, cimbru de exemplu.
Cel mai bun pate este cel facut acasa! O reteta minunata!
Alina, multumesc, este foarte bun!
Trimiteți un comentariu