joi, 18 aprilie 2013

Pate de ficat






Pate de ficat

Foarte simplu de facut, e gustos si mai ales santem siguri ca mancam ceva curat fara alte adaosuri "minunate"  de care nu avem habar.

Ingrediente:
- 500 gr de ficat de pui
- 2 cepe mari taiate cubulete
- 5  catei de usturoi
- condimente, sare, piper,
- 100 gr unt


Se spala ficatul si se pune la prajit cu ceapa si usturoiul se adauga condimentele si lasam sa se prajeasca dar nu foarte tare sa aiba o consistenta mai moale, cremoasa.
Se pune totul intr-un vas, se adauga untul,  doi catei de usturoi zdrobiti  si cu blenderul vertical  transformam totul in pateul gustos de casa.
Se poate decora cu unt pentru a se pastra mai bine, se tine la rece la frigider.
Enjoy !

12 comentarii:

coco spunea...

imi place tare mult pateul de ficat , o sa fac !

Anonim spunea...

Asa de simplu?Ana ta.

Anonim spunea...

Cred ca o sa fac si eu ca pare usor se facut si sanatos !Viorica

mandala spunea...

Coco,e tare bun!

mandala spunea...

Ana, da asa de simplu !

mandala spunea...

Viorica, da simplu si sanatos cu ingrediente sanatoase nu cu tot felul de eeeeeee -uri !

HajniZoli spunea...

Chiar acuma vreau sa fac si eu! O sa incerc si asa, suna foarte bine si e gustos!

mandala spunea...

HajniZoli, chiar merita facut si e tare bun !

Anonim spunea...

Ce condimente pui?

mandala spunea...

Anonim, acum doar sare si piper ca sa fie cat mai natural dar se poate pune si altceva, cimbru de exemplu.

Biochimist la cratita spunea...

Cel mai bun pate este cel facut acasa! O reteta minunata!

mandala spunea...

Alina, multumesc, este foarte bun!