MACARONS RETETA CU SIROP
Reteta de macarons
este cea cu sirop dupa Pierre Hermé.
Avem nevoie de:
150 gr migdale macinate
150 gr de zahar praf
110 gr de albus de ou
150 gr zahar tos
40 ml apa
Se amesteca migdalele cu zaharul praf si cu jumatate din cantitatea de albus.
Se pune la fiert apa cu 150 gr zahar tos , se fierbe pana la 120 de grade.
Albusul ramas se bate spuma si cand incepe sa se albeasca adaugam siropul. Se bate spuma pana se intareste.
Se amesteca spuma inpartita in doua ( se imparte in doua ca sa lucram mai usor) cu migdalele amestecate cu zaharul si albusul.
Umplem un pos cu amestecul obtinut si facem banuti de marimea dorita.
Se lasa 30/45 de minte sa se formeze o coaja, se coc la 150 de grade
14 minute, fiecare cuptor se comporta diferit trebuie testat si reglata caldura.
Se umpu cu ce crema dorim, cu fructe confiate sau cu dulce de leche si savuram in companie placuta !
Enjoy !
DUMINICA PLACUTA !
Despre macarons si reteta cealalta aici.
2 comentarii:
chiar un martisor minunat!!!
Coco, multumesc!!!
Trimiteți un comentariu