Am mai facut aceasta crema in luna MAI si am avut o singura problema cu ea, cautam diferite pretexte sa mai
umblu la frigider si hop luam si o lingurita de dulce ca doar nu tine mult si nu o puteam lasa asa sa expire si sa risipim asa bunatate, dar a venit toamna si am zis hai sa mai fac o portie.
INGREDIENTE :
La aceasta portie am avut sapte tuburi de lapte condensat
pe care le-am golit intr-un vas de yena
si am pus un strop de sare , am acoperit vasul cu folie de aluminiu si l-am pus intr-o cratita mai mare
( pentru ca nu am tava adanca ) in care am pus apa fierbinte .
A fiert trei ore si jumatae la 220 de grade . Din cand in cand am verificat sa fie apa pana mai sus de jumatatea vasului yena.
Cand e gata se scoate din cuptor si se lasa la racit .
Dupa ce s-a racit, amestecati usor cu un tel pana se omogenizeaza pentru ca formeaza un fel de coaja pe deasupra se pune in borcan si se tine la rece .
Eu am lasat-o prea mult de aceasta data si a iesit cam groasa dar este mai buna ca data trecuta si mai inchisa la culoare.Dupa ce gustati daca mai ramane se poate folosi la creme ,umplutura la bomboane,clatite,creme la pahar
si la tot ce va inspira gustul si finetea ei .
Sa aveti o saptamana minunata !
POFTA BUNA !
12 comentarii:
mm ce bunatate,arata super bine....totusi cam mult de fiert :P
Ce bunatate vad eu aici la tine,vreau si eu.Pupici!
Am citit caramel,am intrat si incep sa salivez si ma intreb cand ii va veni randul sa o fac si eu?????
Ieri am fost plecata...n-am venit la cafea....dar cu toate astea iti urez o saptamana minunata si pupici !!!
Bineinteles in primul rand lui "ala micu".
Sunt fan!!! Si eu tot mult o las in cuptor.. Tare -mi place. un deliciu
am vazut si eu pe net ca aceasta e o reteta cunoscuta...si sunt convinsa ca e extrem de fina! nu ai mai adaugat nimic la laptele condensat?
e foarte buna !
DiaMar-bucataria galbena,este super buna,se face foarte usor!
Petronela,se face foarte,foarte usor,la cafea poti veni cand vrei,
ala micu te saluta si el !
Antonina, si mie imi place foarte mult!
adnia,doar putina sare.
Suna delicios! Auzisem si eu de minunatia asta, dar intelesesem ca se face din lapte cu zahar si ca se fierbe pe foc... Oricum, versiunea aceea trebuia fiarta mult mai multe ore, timp inai pe langa care trebuia sa cam stai pe langa ea sa amesteci... Asadar cand voi face sigur voi alege varianta pe care ne-ai oferit-o cu atata generozitate! Multumim! Pupici!
cris,este foarte usor de facut, practic se face singura si este delicioasa!
Trimiteți un comentariu