VARGABELES - BUDINCA DE TAIETEI
Cu acest dulce m-am intalnit prima data in viata mea la Cluj si dupa ce l-am gustat prima oara am facut o dependenta severa :))) si de cate ori mergeam la Cluj dupa ce imi terminam treburile, directia restaurantul sa mananc la pranz , restaurantul unde am mancat cel mai bun Lucskos kaposta si cel mai delicios Vargabeles.
Clujenii sigur au auzit de el Varzarie asa se numea
restaurantul mic, curat, primitor cu vreo 12 mese daca imi amintesc eu bine unde la pranz se manca cele mai bune mancaruri, si daca nu te grabeai sa comanzi de la inceput budinca riscai sa se termine si era mare pacat, era de neinlocuit.
Am facut aceasta prajitura delicioasa de AICI si a ramas destul de multa branza dulce gata peparata si tot gandindu-ma ce sa fac cu ea am facut un tort mic din compozitia ramasa de la bilute.
Am mai adaugat la compozitie:
- un ou
- 150 gr smantana
- 200 gr taietei de casa
- stafide inmuiate in coniac
Se amesteca compozitia de la prajitura cu aceste ingrediente.
Se fierb taieteii si se amesteca cu compozitia de mai sus se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt se coace la 180 C aproximativ 30 de minute, se vede cand este gata se formeaza deasupra o crusta crocanta.
Se poate manca cu smantana dulce, eu am mancat-o cu nutella si multa pofta!
POFTA BUNA!
Cu acest dulce m-am intalnit prima data in viata mea la Cluj si dupa ce l-am gustat prima oara am facut o dependenta severa :))) si de cate ori mergeam la Cluj dupa ce imi terminam treburile, directia restaurantul sa mananc la pranz , restaurantul unde am mancat cel mai bun Lucskos kaposta si cel mai delicios Vargabeles.
Clujenii sigur au auzit de el Varzarie asa se numea
restaurantul mic, curat, primitor cu vreo 12 mese daca imi amintesc eu bine unde la pranz se manca cele mai bune mancaruri, si daca nu te grabeai sa comanzi de la inceput budinca riscai sa se termine si era mare pacat, era de neinlocuit.
Am facut aceasta prajitura delicioasa de AICI si a ramas destul de multa branza dulce gata peparata si tot gandindu-ma ce sa fac cu ea am facut un tort mic din compozitia ramasa de la bilute.
Am mai adaugat la compozitie:
- un ou
- 150 gr smantana
- 200 gr taietei de casa
- stafide inmuiate in coniac
Se amesteca compozitia de la prajitura cu aceste ingrediente.
Se fierb taieteii si se amesteca cu compozitia de mai sus se pune in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt se coace la 180 C aproximativ 30 de minute, se vede cand este gata se formeaza deasupra o crusta crocanta.
Se poate manca cu smantana dulce, eu am mancat-o cu nutella si multa pofta!
POFTA BUNA!
3 comentarii:
arata excelent! imi aduce aminte de copilarie :*
emily,mie de Cluj!
Suna si arata delicios.
Trimiteți un comentariu