duminică, 2 decembrie 2012

LINZER PENTRU CRACIUN


LINZER PENTRU CRACIUN

Se apropie sarbatorile de iarna asa ca vine si vremea prajiturilor si a cozonacilor.
Mie tare imi plac linzerele cu specific de iarna
brad, mos craciun, fulgi de zapada, cizme  si tot ce este legat de aceasta sarbatoare a iernii.Aceste linzere sant din productia de anul trecut pe cele din acest an inca nu le-am facut ca e prea repede asa ca este doar ca idee.
 Reteta am primit-o de la o prietena din Ungaria pe mail.

INGREDIENTE:

- 200 gr unt 
- 300 gr de faina
- 100 gr zahar praf
-  1 galbenus
- coaja rasa de lamaie
-  vanilie
- iubire
Se amesteca ingredientele uscate apoi se adauga untul si la sfarsit adaugam galbenusul si aromele, se lucreaza rapid
si cand e gate se pune la rece cateva ore sau o noapte .
Se coc la 180 de grade aproximativ 12 minute depinde de cuptor.
Enjoy !

16 comentarii:

retete- ina spunea...

foarte buna reteta,si poate fi ornat cu bombonelemici de zahar colorate,,,o minune,zilnic

ann@... spunea...

semplicemente deliziosi..

mandala spunea...

Ina, da se pot face multe feluri si forme.

mandala spunea...

ann@, multumesc!

Anonim spunea...

Macarons mai faci?Sant superbe culorile si cred ca sant foarte buni!
Ana.

mandala spunea...

Ana, multumesc, da mai fac si sant foarte buni!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Sunt foarte frumoase.

mandala spunea...

DiaMar, multumesc!!!

Paula Gafitescu spunea...

Ce frumos arata, impecabile! pup

mandala spunea...

Paula, multumesc!

Haplea spunea...

Foarte bine arata!!!

mandala spunea...

Haplea, multumesc!

Anonim spunea...

E o reteta foarte buna si pe farfurie sunt foarte gustoase!

mandala spunea...

Anonim, multumesc!

Carol spunea...

Iti ies minunate.

mandala spunea...

Carol, multumesc!