luni, 10 decembrie 2012

Puszedli

Puszedli
Turta dulce.

Asa le spune in limba maghiara la aceste minunatii care se fac in preajma sarbatorilor de iarna in tara vecina.
Eu le-am facut anul acesta mai repede ca sa le duca o prietena la Budapesta la nepotelul ei scump Botond.
Reteta este de aici si rezultatul este delicios, parol !

Ingrediente:

-600 gr făină
-4 ouă
-150 gr de zahăr pudră
-250 ml de miere50 grame de unt
-4 linguri smantana
-1/2 lingurite de zahar vanilat
-1/2 lingurite de ghimbir

-1/2 lingurite de cuisoare macinate
-2 lingurite bicarbonat de sodiu
-iubire

-un strop de sare

Pentru glazura:

250 de grame de zahăr pudră.
3 albusuri
zeama de lamaie


Se  amesteca cele  3 gălbenușuri si  oul întreg  cu  zahărul pudră.

Mierea si untul se topesc impreuna,
amestecam si ouale frecate cu zaharul pudra
apoi adaugam smantana,  condimentele si
faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu.
Se framanta bine si va rezulta un aluat elastic moale si lipicios pe care il punem intr-o punga la frigider pentru o noapte.
Se formeaza bile din aluat si se pun in tava tapetata cu hartie de copt pentru 10-12 minute la 170 -180° C 
Se pregateste glazura din albusuri si zaharul praf la care se adauga zeama de lamaie si se glazureaza dupa ce le soatem din cuptor.
Se pot decora cu ciocolata, glazura colorata,
ciocolata alba si bombonele decorative.
Urmeaza si alte variante de decor.
Enjoy! 

8 comentarii:

sandrina.sanda spunea...

Arata foarte bine !

mandala spunea...

sandrina.sanda,multumesc, sant foarte bune!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Ce frumoase sunt!De bune,nici nu mai spun nimic!

mandala spunea...

DiaMar bucataria galbena,asa e, multumesc !

Anonim spunea...

Tare frumoase!

mandala spunea...

Anonim, multumesc!

Anonim spunea...

Abia astept sa le gust.
Mariana, bunica lui Botond!

mandala spunea...

Mariana, in curand ne intalnim.