miercuri, 29 februarie 2012

WHITE MACARONS

WHITE MACARONS

De cand m-am intalnit prima oara cu acest desert am fost fascinata de multitudinea de gusturi arome si culori care le pot avea, dar sant doua culori care le fac cel mai des, albul si negrul
mai caut inca metoda de a face un alb pur.

Despre macarons am mai scris AICI .
si AICI
si
AICI
si AICI si in multe alte locuri.
Reteta de la Tartelette

luni, 27 februarie 2012

BRANZOICI PENTRU BUNICI

BRANZOICI PENTRU BUNICI

Sambata am facut aceste branzoici pentru niste bunici care isi doreau sa manance aceste bunatati, cred ca datorita ingedientului principal au iesit cele mai bune brazoici
pe care le-am mancat vreodata.
POFTA BUNA.

duminică, 26 februarie 2012

MACARONS WHITE & BLACK

MACARONS WHITE & BLACK


Macarons alb si negru cu crema de vanilie, cel negru e cu seminte de susan negru.
Despre macarons am mai scris
 AICI .
si AICI
si AICI
si AICI si in multe alte locuri.
Reteta de la Tartelette. 

sâmbătă, 25 februarie 2012

SUPA DE FASOLE USCATA CU BACON PRAJIT

SUPA DE FASOLE USCATA CU BACON PRAJIT

O supa de fasole uscata fara ciolan de data asta, dar se poate servi si cu niste bacon prajit, ca sa fie mai apetisanta putem praji cateva felii de bacon  sub diferite forme, ondulate sau sub forma de rulou.
POFTA BUNA!

vineri, 24 februarie 2012

MACARONS DE DRAGOBETE



MACARONS  DE  DRAGOBETE
Si de Dragobete se sarbatoreste dragostea asa ca pentru voi vizitatorii blogului meu, cu dragoste, o mare infinita de macarons !

miercuri, 22 februarie 2012

BLACK AND WHITE MACARONS


 


BLACK  AND WHITE MACARONS

Albul si negrul, dualitate  in ipostaza dulce si foarte delicata, o noua serie de macarons spre marea bucurie a vizitatorilor care au amutit de uimire si bucurie la vederea acestor splendori postate anterior!

Reteta de la Tartelette.

POFTA BUNA !!!  


marți, 21 februarie 2012

WHITE MACARON

WHITE MACARON

Am facut iar macaron, alb cu crema de vanilie.
Despre macarons am mai scris AICI .
si AICI
si AICI
si AICI si in multe alte locuri.
Reteta de la Tartelette. 

luni, 20 februarie 2012

duminică, 19 februarie 2012

BLACK MACARON

BLACK MACARON

Despre macarons am mai scris AICI .



si AICI
si AICI
si AICI

Reteta de la Tartelette. 
Am sa scriu o postare in care am sa scriu
despre experientele pe care le-am avut cu aceste desert
care a pus pe jar o parte din blogosfera culinara!

vineri, 17 februarie 2012

MAMALIGA CU BRANZA SI SMANTANA

MAMALIGA CU BRANZA SI SMANTANA

In forma speciala de tort am facut o mamaliga
si am servit-o cu perle de branza cu smantana.
POFTA BUNA !

marți, 14 februarie 2012

VALENTIN'S DAY SWEET

VALENTIN'S DAY SWEET

De sarbatoarea indragostitilor am facut mai multe dulciuri.
Macarons in forma de inima care nu a reusit asa cum mi-am dorit, mai am de lucrat la ele pana vor fi perfecte.
Macarons roz, verde, lila, macarons in doua culori, macarons cu cacao.




Am vrut sa fac si red velvet cupcake  dar pe ultima suta de metri am facut un blat din care am decupat inimioare mari si mici si le-am umplut cu crema de mascarpone si  lichior sheridans alb.

HAPPY VALENTINES DAY !

HAPPY VALENTINES DAY !

luni, 13 februarie 2012

VALENTINE'S DAY IDEA

VALENTINE'S DAY IDEA

O portie de mamaliga cu ciuperci se poate transforma intr-o mancare festiva daca folosim putina imaginatie si ingrediente simple.
POFTA BUNA!

duminică, 12 februarie 2012

GOGOSI INIMIOARE PENTRU VALENTIN DAY

GOGOSI INIMIOARE PENTRU VALENTIN DAY
 

Reiau o postare mai veche de anul trecut, pentru a da idei pentru sarbatoarea indragostitilor si nu numai, pentru toti care le plac gogosii ! 


Ingrediente:
-500 g faina
-un plic de  drojdie uscata
- 150 ml lapte
-2 oua
-100 g zahar
- 50 de gr de unt topit
-vanilie
-un varf de cutit cu sare
- coaja de lamaie
-dragoste
Mod de preparare:
In putina faina  cernuta se adauga drojdia dizolvata in lapte caldut indulcit cu jumatate din cantitatea de zahar. Lasam putin pana incepe sa se umfle.
Se bat ouale  bine cu praful de sare si cu restul de zahar.
Se amesteca  cu  restul de faina si cu untul topit.
Se adauga vanilia, coaja de lamaie  si  framantam pana incepe sa se desprinda de pe peretii vasului.
Se lasa la dospit  2 ore,presaram  faina pe blat pentru a nu se lipi aluatul.
 Se intinde o foaie nu foarte groasa  cam de 2 centimetri  si se taie gogosile in forma de inima .
Se lasa sa mai creasca putin , se coc in ulei bine incins.
Se  presara cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
POFTA BUNA !

sâmbătă, 11 februarie 2012

vineri, 10 februarie 2012

MACARON

MACARON

Am facut o dependenta severa de macaron, nu mai pot trai fara ei, gasesc noi arome si culori doar ca sa mai fac si bineniteles sa mai mananc unu,doi,trei sau cat mai multi.
Un deliciu, dar  nu recomad nimanui sa se apuce de facut ca va pati ca mine, nu se mai pot opri din facut si din mancat, noroc ca mai am prieteni altfel as fi cu glicemia la ceruri!  :))))))))))
Reteta de la Tartelette.
POFTA BUNA !

joi, 9 februarie 2012

SUPA CREMA DE BROCOLI SI CARTOFI

SUPA CREMA DE BROCOLI SI CARTOFI



Cand am facut legumele  la cuptor
am facut si aceasta supica buna din doi cartofi, cateva flori de brocoli si am servit-o cu paine prajita data cu usturoi si unsa cu unt, a fost un deliciu !
POFTA BUNA !

marți, 7 februarie 2012

Valentine's Day Macaron

Valentine's Day Macaron

Despre pasiunea mea inflacarata pentru macaron am mai scris in IANUARIE   

asa ca nu mai are rost sa repet doar sa mai postez o cutie cu bunatati care pot fi facute si de valentin day.
Reteta de la Tartelette
POFTA BUNA !

duminică, 5 februarie 2012

A VENIT IARNA ADEVARATA !

A VENIT IARNA ADEVARATA !


5 FEBRUARIE 2012

A venit iarna adevarata, de mult nu am mai vazut asa multa zapada in curtea mea.

Un camp alb, imaculat, o zapada care scartie sub picioare si care nu se va topi asa de repede cum ar dori fetele mele care sant foarte surprinse de acest covor pufos in care se scufunda la fiecare labuta,

si nu stiu ce sa mai faca cu atata pufosenie
UNDE E LUMINITA ???
                                                
in care nu se pot juca asa cum erau ele obisnuite.


Mama ce zapada!!!

vineri, 3 februarie 2012

LEGUME LA CUPTOR



LEGUME LA CUPTOR

 Se face rapid si usor din cartofi, brocoli, morcovi, curatate asezate in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet, 
stropite cu un amestec de oua batute cu sare, piper si putin lapte. Se poate servi cald sau rece cu un sos de usturoi indoit cu smantana.
Din coditele de brocoli crude si doi cartofi am facut o supa crema buna, buna fierbinte si plina de vitamine.
POFTA BUNA!