miercuri, 13 martie 2013

Pogaci cu jumari



Pogaci cu jumari


In ultimul timp am facut de mai multe ori pagaci cu jumari, unele au iesit bine, altele foarte bine, au crescut ca vitejii din poveste habar nu am de ce, vorba cuiva poate faina, poate de la ploaie:)))

Ingrediente:
500 de grame de faina
25 de grame de drojdie proaspata
250 ml de lapte
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
1 ou
1 ou batut pentru uns pogacile
Se face un aluat din aceste ingrediente si il lasam la dospit  o ora.



Pasta de jumari:
250 de grame de jumari macinate si amestecate cu sare si piper
 Se intinde aluatul si se unge  cu pasta de jumari si se pliaza de mai multe ori. Se  taie pe deasupra aluatul in forma de romb si decupeaza cu o forma rotunda sau un pahar infainat ca sa nu se lipeasca. Se ung cu ou batut.
 Se coc in cuptorul preincalzit pentru 25- 30 de minute pana se rumenesc frumos.
Enjoy !


8 comentarii:

Unknown spunea...

Tare bune sunt asa cu jumari, au o aroma aparte ;)

mandala spunea...

Paula Gafitescu, sant tare bune !

Biochimist la cratita spunea...

N-am facut niciodata, dar tot aud ca-s bune. E musai sa le incerc.

Haplea spunea...

Ce bune sunt!!!Imi plac!

adnia spunea...

c bun!

mandala spunea...

Alina Vicu, bune tare !

mandala spunea...

Haplea, da sant tare bune cand eram copii si taiam porcul seara mancam pogaci cu jumari si haios cu magiun de prune, ce viata !!!

mandala spunea...

adnia, tare bune!