Pogaci cu jumari
In ultimul timp am facut de mai multe
ori pagaci cu jumari, unele au iesit bine, altele foarte bine, au crescut ca
vitejii din poveste habar nu am de ce, vorba cuiva poate faina, poate de la
ploaie:)))
Ingrediente:
500 de grame de faina 25 de grame de
drojdie proaspata 250 ml de lapte 1 lingurita de zahar 1 lingurita de
sare
1 ou
1 ou batut pentru uns
pogacile
Se face un aluat din aceste ingrediente
si il lasam la dospit o ora.
Pasta de jumari:
250 de grame de jumari macinate si
amestecate cu sare si piper
Se intinde aluatul si se unge cu pasta de jumari si se
pliaza de mai multe ori. Se taie pe deasupra aluatul in forma de romb si
decupeaza cu o forma rotunda sau un pahar infainat ca sa nu se lipeasca. Se ung
cu ou batut.
Se coc in cuptorul preincalzit
pentru 25- 30 de minute pana se rumenesc frumos.
Enjoy !
|
8 comentarii:
Tare bune sunt asa cu jumari, au o aroma aparte ;)
Paula Gafitescu, sant tare bune !
N-am facut niciodata, dar tot aud ca-s bune. E musai sa le incerc.
Ce bune sunt!!!Imi plac!
c bun!
Alina Vicu, bune tare !
Haplea, da sant tare bune cand eram copii si taiam porcul seara mancam pogaci cu jumari si haios cu magiun de prune, ce viata !!!
adnia, tare bune!
Trimiteți un comentariu