Reteta pentru Emilia din Pascani
Am facut de multe de ori macarons, primele au fost un dezastru, am incercat ambele retete care circula pe internet m-am uitat pe you tube la multe filmulete, am citit N postari de pe bloguri, dar tot nu reuseau asa cum vroiam, erau bune dar nu aratau a macarons, aratau ca niste farfurii zburatoare, ca niste bezele sau a ceva biscuit crocant crapat si sfaramicios.
Asta pana intr-o zi cand cu aceeasi reteta cu aceasi tehnica mi-au reusit, waw, s-a rupt vraja, de atunci am facut de foarte multe ori si am avut bucuria sa fie foarte apreciate de cei care le-au gustat si de cei care ma invidiaza pentru reusita dar nu incearca, si nu stiu ce pierd !
Eu folosesc ambele retete:
Varianta italiana:
90 gr de albus care a stat in figider minim 3 zile
25 gr zahar tos
200 gr zahar pudra
110 gr de migdale macinate pudra fina
1 lingurita colorant: cacao, fructe liofilizate, sau gel colorant
25 gr zahar tos
200 gr zahar pudra
110 gr de migdale macinate pudra fina
1 lingurita colorant: cacao, fructe liofilizate, sau gel colorant
Se bat albusurile spuma si se adauga treptat cele 25 gr de zahar tos pana obtinem o spuma lucioasa si tare care arata cam asa:
Migdalele macinate si zaharul praf se amesteca, se pune compozitia de albus si culoarea
si amestecam cu o spatula incet dar hotarat, aici se vede perfect cum se face:
https://www.youtube.com/watch?v=tko5r3MV8yE
si amestecam cu o spatula incet dar hotarat, aici se vede perfect cum se face:
https://www.youtube.com/watch?v=tko5r3MV8yE
Se pune in pos si se pun pe o tava tapetata cu hartie de copt in mici gramajoare de marimea pe care o dorim , eu de obicei le fac cam mari dar asa mi le plac, cand musti din ele sa mai ramana ca sa le admiri: finetea, culoarea, gustul, si aspectul.
Pana se incalzeste cuptoul se lasa la uscat pana formeaza o crusta si cand le atingem fin cu degetul sa nu se lipeasca.
Se coc la 150 de grade 14 minute, eu am cuptor electric si la mine asta e temperatura si timpul potrivit dupa multe incercari dar fiecare cuptor se comporta altfel , trebuie testat.
Dupa coacere se lasa la racit si apoi se umple cu crema pe care o alegem, de ciocolata, lemon curd, crema de fructe, sau ce preferinte avem.
Varianta franceza:
se face cu sirop si necesita un termometru pentru masurarea temperaturii siropului.
Detalii si trucuri: https://www.youtube.com/watch?v=tko5r3MV8yE
ENJOY !
2 comentarii:
Multumesc pentru reteta !Am sa fac o incercare sper sa reusesc !Emilia
Emilia, cu placere, sigur reusesti !
Trimiteți un comentariu