LALELE DE IANUARIE
Orosházi banán
Asa le zic eu lalele , dar altii le numesc frunze de banana unde le-am vazut eu la Eva se numesc Orosházi banán sau ce le inspira lor imaginea.
Se face un aluat de cozonac :
- din 500gr de faina
- doua galbenusuri
- un strop de sare
- coaja de lamaie
- zahar vanilinat
- 200 gr de zahar
- 200 ml de lapte caldut
- un plic de drojdie uscata
- multa dragoste
Pentru umplutura:
- se poate folosi umplutura de nuca, de mac, de scortisoara sau ce ne place.
Pentru uns: un ou batut
Facem coca exact ca si la cozonac, se lasa la caldura sa creasca dublu si apoi se imparte in portii de cate 100 de grame si se formeaza o forma ovala care o ungem cu umplutura aleasa.
Arata ca niste cozonacei mici si subtiri
care se taie asa:
si apoi se da forma de frunza sau lalea.
- se lasa 25 de minute sa mai creasca le ungem cu ou si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 20/25 de minute in functie de cuptor.
Enjoy !!!
4 comentarii:
Si pe Facebook am poftit una!Ana
Ana, ma bucur!
Am mancat si au fost divine.Mariana
Mai vrem !
Mariana, o sa mai fac cu alte umpluturi.
Trimiteți un comentariu