LALELE  DE IANUARIE
Orosházi banán
Asa le zic eu lalele , dar altii le numesc frunze de banana unde le-am vazut eu la Eva se numesc Orosházi banán sau ce le inspira lor imaginea.
Se face un aluat de cozonac  :
- din 500gr de faina 
- doua galbenusuri
- un strop de sare
-  coaja de lamaie 
- zahar vanilinat
- 200 gr de zahar 
- 200 ml de lapte caldut  
- un plic de drojdie uscata
- multa dragoste 
Pentru umplutura:
-  se poate folosi  umplutura de nuca, de mac, de scortisoara sau ce ne place.
Pentru uns: un ou batut
Facem coca exact ca si la cozonac,  se lasa la caldura sa creasca dublu si apoi se imparte in portii de cate 100 de grame si se formeaza   o forma ovala care o ungem cu umplutura aleasa.
 Arata ca niste cozonacei mici si subtiri 
care se taie asa: 
si apoi  se da forma de frunza sau lalea.
- se lasa 25 de minute sa mai creasca  le ungem cu ou si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 20/25 de minute in functie de cuptor.
Enjoy !!!                                                                                           
 





 
 
4 comentarii:
Si pe Facebook am poftit una!Ana
Ana, ma bucur!
Am mancat si au fost divine.Mariana
Mai vrem !
Mariana, o sa mai fac cu alte umpluturi.
Trimiteți un comentariu