luni, 27 ianuarie 2014

Pogaci cu jumari de casa




Pogaci cu jumari de casa

Se fac repede si sant bune si langa o palinca de Bihor
si langa un vin fiert ca tare e frig pe afara ! Brrrrrrrrrr ! 




Ingrediente:
-500 de grame de faina
-25 de grame de drojdie proaspata
-250 ml de lapte
-1 lingurita de zahar
-1 lingurita de sare
-1 ou
-1 ou batut pentru uns pogacile
-iubire 
Se face un aluat din aceste ingrediente si il lasam la dospit  o ora.

Pasta de jumari:
250 de grame de jumari macinate si amestecate cu sare si piper
 Se intinde aluatul si se unge  cu pasta de jumari si se pliaza de mai multe ori. Se  taie pe deasupra aluatul in forma de romb si decupeaza cu o forma rotunda sau un pahar infainat ca sa nu se lipeasca. Se ung cu ou batut.
 Se coc in cuptorul preincalzit pentru 25- 30 de minute pana se rumenesc frumos.

8 comentarii:

coco spunea...

am servit una, nu cred ca am mancat pana acum! :)

mandala spunea...

coco, sant foarte bune!

Anonim spunea...

cand mai faci sa mancam si noi ?Mariana

mandala spunea...

o sa va trimit si voua cand mai fac
sa vedeti ce bune sant!

Anonim spunea...

Vremea jumarilor LA NOI SE FACEA CAND TAIAM PORCUL!Viorica P.

mandala spunea...

Viorica, la noi se fac Haiose la taiatul porcului !!!

Unknown spunea...

Iubesc pogacile, iar astea arata minunat!

mandala spunea...

Paula Gafitescu, multumesc !