Pogaci cu jumari de casa
Se fac repede si sant bune si langa o palinca de Bihor
si langa un vin fiert ca tare e frig pe afara ! Brrrrrrrrrr !
si langa un vin fiert ca tare e frig pe afara ! Brrrrrrrrrr !
Ingrediente:
-500 de grame de faina
-25 de grame de drojdie proaspata
-250 ml de lapte
-1 lingurita de zahar
-1 lingurita de sare
-25 de grame de drojdie proaspata
-250 ml de lapte
-1 lingurita de zahar
-1 lingurita de sare
-1 ou
-1 ou batut pentru uns pogacile
-iubire
Se face un aluat din aceste ingrediente si il lasam la dospit o ora.
Pasta de jumari:
250 de grame de jumari macinate si amestecate cu sare si piper
Se intinde aluatul si se unge cu pasta de jumari si se pliaza de mai multe ori. Se taie pe deasupra aluatul in forma de romb si decupeaza cu o forma rotunda sau un pahar infainat ca sa nu se lipeasca. Se ung cu ou batut.
Se coc in cuptorul preincalzit pentru 25- 30 de minute pana se rumenesc frumos.
8 comentarii:
am servit una, nu cred ca am mancat pana acum! :)
coco, sant foarte bune!
cand mai faci sa mancam si noi ?Mariana
o sa va trimit si voua cand mai fac
sa vedeti ce bune sant!
Vremea jumarilor LA NOI SE FACEA CAND TAIAM PORCUL!Viorica P.
Viorica, la noi se fac Haiose la taiatul porcului !!!
Iubesc pogacile, iar astea arata minunat!
Paula Gafitescu, multumesc !
Trimiteți un comentariu