miercuri, 10 octombrie 2012

PAINE PATRATA

PAINE  PATRATA
Am facut iar paine si am vrut sa-i dau o forma mai neobisnuita de aceasta data.
Reteta care o folosesc:
- 500 gr de faina
- 250 ml de apa
- o lingurita de sare
- 20 gr de drojdie proaspata
- o lingurita de zahar
- multa iubire
Fac maiaua si apoi o amestec cu faina si
framant pana cand aluatul se desprinde
de pe maini apoi o las sa creasca dublu o
mai farmant o data  o mai las sa creasca
pana se dubleaza volumul si apoi o pun in tava si o pun la copt 30-40 min la 180 de grade  se vede dupa culoarea cojii cand este coapta.
Pofta buna!

6 comentarii:

coco spunea...

patrata , nepatrata...ii simt mirosul :)

DiaMar bucataria galbena spunea...

Si buna si frumoasa.

maria mihalache spunea...

Ce frumoasa este!
Seara minunata!

mandala spunea...

coco, multumesc!

mandala spunea...

dia,multumesc!

mandala spunea...

maria, multumesc!