vineri, 5 octombrie 2012

PAINE DE CASA




PAINE DE CASA
Mai nou fac destul de des paine  acasa si sant foarte bucuroasa ca pot manca o paine buna  care stiu exact din ce este facuta.
Reteta care o folosesc:
- 500 gr de faina
- 250 ml de apa
- o lingurita de sare
- 20 gr de drojdie proaspata
- o lingurita de zahar
- multa iubire
Fac maiaua si apoi o amestec cu faina si
framant pana cand aluatul se desprinde
de pe maini apoi o las sa creasca dublu o
mai farmant o data  o mai las sa creasca
pana se dubleaza volumul si apoi o pun in tava si o pun la copt 30-40 min la 180 de grade  se vede dupa culoarea cojii cand este coapta.
Pofta buna!

6 comentarii:

DiaMar bucataria galbena spunea...

Am venit dupa mirosul acesta delicios.Ce frumoasa este painea!
O zi buna!

Éva spunea...

Nagyon szép lett a kenyered!

mandala spunea...

Eva, koszonom szepen !

mandala spunea...

dia, frumoasa, da ce buna e !!!

maria mihalache spunea...

Ce frumos a crescut si ce rumena este.

mandala spunea...

Maria,multumesc !