Sparangelul are foarte putine calorii ,este plin de minerale ,fibre si vitamine, are un gust delicios si se poate face in multe feluri , se prepara rapid deci
o leguma cu adevarat pretioasa .
Ingrediente:
- sparanghel verde
- un litru de supa
- smantana de gatit
- sare
- piper
- o lingura de ulei de masline
- o ceapa verde
- o ceapa rosie
- doi cartofi
- dragoste
Se spala bine sparanghelul, se taie din capat un
centimetru si apoi se indoaie tulpina si ea va pocni
exact in locul de se intareste. Punem supa la fiert si
adaugam partea lemnoasa si o fierbem 15 minute
sa iasa din ea toate vitaminele si mineralele.
Scoatem tulpinile si le aruncam. Punem cepele si
cartofii la fiert , adaugam condimentele , cand
cartofii sant fierti punem si partea cu mugurii de
sparanghel , mai lasam 5 minute pana e gata.
Lasam supa sa se raceasca putin, salvam cativa muguri
pentru decor si apoi adaugam smantana, uleiul de masline
si pasam continutul cu blenderul .Se poate consuma cu crutoane,cu paine prajita ,paine integrala.
Decoram cu muguri de sparanghel, si paine neagra.
Este o supa foarte sanatoasa, gustoasa ,nutritiva dar nu are un aspect prea apetisant , fantezia ne va ajuta
sa facem un decor care sa o faca speciala de fiecare data.
POFTA BUNA !
4 comentarii:
ah ce mult imi place sparanghelul,am sa incerc si supica ta arata tare bine
Yaya6, multumesc !
Minunate supele crema. Imi plac nespus de mult.
gratziela, multumesc!
Trimiteți un comentariu