vineri, 10 iunie 2011

SUPA CREMA DE SPARANGHEL / ASPARAGUS CREAM SOUP





SUPA CREMA DE SPARANGHEL / ASPARAGUS CREAM SOUP


Sparangelul are foarte putine calorii ,este plin de minerale ,fibre si vitamine, are un gust delicios si se poate face in multe feluri  , se prepara rapid deci
o leguma cu adevarat pretioasa .

Ingrediente:
- sparanghel verde
- un litru de supa
- smantana de gatit
- sare
- piper
- o lingura de ulei de masline
- o ceapa verde
- o ceapa rosie
- doi cartofi
- dragoste
Se spala bine sparanghelul, se taie din capat un
centimetru si apoi se indoaie tulpina si ea va pocni
exact in locul de se intareste. Punem supa la fiert si
adaugam partea lemnoasa si o fierbem 15 minute
sa iasa din ea  toate vitaminele si mineralele.
Scoatem tulpinile si le aruncam. Punem  cepele si
cartofii la fiert , adaugam condimentele , cand
cartofii sant fierti punem si partea cu mugurii de
sparanghel , mai lasam 5 minute pana e gata.
Lasam supa sa se raceasca putin, salvam cativa muguri
pentru decor si apoi adaugam smantana, uleiul de masline 
si pasam continutul cu blenderul .Se poate consuma cu crutoane,cu paine prajita ,paine integrala.
Decoram cu muguri de sparanghel, si paine neagra.
Este o supa foarte sanatoasa, gustoasa ,nutritiva dar nu are un aspect prea apetisant , fantezia ne va ajuta
sa facem un decor care sa o faca speciala de fiecare data.
POFTA BUNA !

4 comentarii:

gratziela spunea...

Intotdeauna voi fi un indragostit iremediabil de supele creme, atat de delicate si placute sunt!

mandala spunea...

Gratziela, de cate ori fac mancare ma gandesc la tine , ce reteta ti-ar placea , sau cum sa o fac mai vegetariana.

Nely spunea...

Supa sigur este foarte buna si sanatoasa, iar decorul super...ma intreb de unde iti vin atatea idei?!!!!... Felicitari si weekend placut!

mandala spunea...

Nely,formele ma inspira foarte mult , cand vad o farfurie, vad si mancarea din ea in toata splendoarea ei , probabil e o "boala" care se poate numi si inspiratie :)))