luni, 18 aprilie 2011

MAMALIGA CU SPANAC MANCARE DE POST

Ingrediente:
-  spanac
-  faina de malai
-  lapte
-  sare
-  ulei
-  usturoi
-  dragoste

Mod de preparare:
Spanacul foarte bine spalat se pune sa fiarba in apa cu sare
15/20 de minute cand este gata il punem sa se scurga apa si
sa se raceasca, dupa care se toaca marunt .
In uleiul incins se prajeste putin faina apoi usturoiul si lapte foarte putin cand este omogen se adauga spanacul ,sarea si se mai lasa putin .
Dintr-o cana de faina si trei cani de apa facem o mamaliga ,
cand este gata o punem in forma care o dorim sa aiba ,eu am
pus-o in trei forme triunghiulare.
Acestea sant formele din sticla pe care l-am folosit si la mamaliga :
Dupa 15 minute scoatem mamaliga si  impartim spanacul
in doua si  ungem primul strat de mamaliga , apoi al doilea
si decoram .
POFTA BUNA !

5 comentarii:

retete- ina spunea...

foarte frumos prezentat,spanacul oricand e o placere

mandala spunea...

Multumesc Ina ,placere si sanatate !

gratziela spunea...

Mi-e foame, mi-e foame! Si ce bine arata...

mandala spunea...

Gratziela, te astept la o portie !

Florin spunea...

Pei si laptele?