sâmbătă, 14 ianuarie 2012

CORONITZE CU SUNCA

CORONITZE CU SUNCA

In  luna noiembrie am fost invitata la masa de Lili, o prietena de la tara, bineinteles ca si eu vroiam sa duc ceva bun pe langa bunatatile cu care ne astepta ea, asa ca am dus cu mine aceste coronitze si din aluatul ramas de la ele am facut aceste pizzete mici ca aperitiv dupa un paharel de tuica din 1974.

Lili face cele mai gustoase, sanatoase si naturale bunatati, cu ingrediente bio din curtea proprie asa ca a trebuit sa fac si eu ceva care sa-i placa  ei si celorlalti membri ai familiei.

Am avut succes cu ele si am primit multe laude si pentru prajitura cu cacao si branza si pentru vargabelesul cu nutella, ei mancau baunatatile duse de mine si eu mancam cea mai delicioasa si mai fina placinta cu branza -varzare - cum se numeste pe la noi in Bihor din pacate eu nu stiu sa o fac, e magie curata cum intinde foitza acea subtire, subtire si mare, cat trei mese si nu se rupe,  e tare buna , as manca in fiecare zi o portie si delicioasa  prajitura de casa cu  branza si stafide.
Nu mai pomenesc de supa de gaina, cu taietei de casa facuti cu oua bio si nestresate, sarmalutele facute in oala de lut, ce mai, numai bunatati de prima clasa, cine e musafir la ea nu uita niciodata cu ce a fost rasfatat!
Multumesc Lili !!!

Reteta de coronitze este o reteta de pizza despre care am scris aici  si  aici .
Pentru forma ei m-am inspirat de aici .
POFTA BUNA!

8 comentarii:

Antonina spunea...

Super arata!!

Andreea Dianu spunea...

Foarte frmuoase coronitele :)

adnia spunea...

ce minunatii!

mandala spunea...

Antonina, multumesc!

mandala spunea...

Andrea, multumesc!

mandala spunea...

Adnia, multumesc!

felis spunea...

Cat de bine arata!....

mandala spunea...

Felis, multumesc!