Pentru ca am fost rugata de mai multe ori sa pun
retetele am sa clarific acest aspect acum , eu locuiesc singura si in general fac mancare pentru o persoana la mine nu este cantitate exacta , doar pun dupa intuitie anumite ingrediente avand in verdere ca fac mancare de multi, foarte multi ani, unele lucruri le fac cum se spune "dupa gust" sau "cat cere" si la mine conteaza foarte mult aspectul unei farfurii , cromatica .
La unele retete am exact cantitatile
si la acelea o sa scriu exact.
Mai exista si fotografii facute mai demult 2005 , 2006, 2007 pe vremea cand faceam mancare pentru mai multi ,au trecut multi ani de atunci si pozele arata altfel nu au aceleasi culori si nu au fost facute atunci pentru a fi publicate am scris despre asta aici
Deci imi cer scuze fata de cei care nu au gasit retete
exacte cum ar fi dorit dar acesta este singurul motiv.
Sper ca ma veti vizita in continuare si veti gasi retete care
sa va inspire si sa va faca sa salivati !
Multumesc !
Cum se prepara friptura de vita la cuptor
Ingrediente :
- 0,5 kg de muschi de vita
- sare
- piper
- cimbru
- rosmarin
- salvie
- ulei
- dragoste
- legume ce avem prin frigider
- morcovi
- telina
- cartofi
- dovlecel
- ulei de masline
Pentru sos :
- un iaurt slab
- cateva linguri de smantana
- sare, piper,boia
Carnea se spala se sterge cu un servet de hartie si se
unge cu putin ulei si apoi se condimenteaza cu condimentele alese.
Se spala legumele se taie in bucati mari si se pun la fiert , in apa cu putina sare , putem pune si un strop de ulei.
Cand sant gata se scurg de apa si se lasa la caldura pana e gata si carnea.
Se incalzeste cuptorul la 240 grade.Se pune ulei in tava apoi carneacondimentata. Bagam tava la cuptor si reducem temperatura
la 200 grade, lasand friptura sa se faca 1 ora si jumatate .
Cand e gata o feliem si o punem pe farfurie impreuna cu legumele.
Se serveste cu sosul facut din iaurt ,smantana si ce condimente doriti se poate pune si usturoi zdrobit.
POFTA BUNA !
4 comentarii:
draga mea sa stii ca de multe ori am si eu aceasi problema,desi eu gatesc pentu mai multi.conteaza ideea si schepsisul,daca exista.la prajituri e altceva,dar la mancaruri,de cele mai multe ori e compozitional.desi de un an de cand am blogul am inceput sa fiu atenta la cantitati si asa imi postez retetele cu cantitati.am capatat deja experienta.te pup si multumesc pentru vizita si aprecieri
Pansy ,multumesc pentru aprecieri !
AM VENIT ! ASA CUM TI-AM SPUS SI IERI .DE DATA ASTA AM NIMERIT LA DEJUN SA INTELEG.IN CEEA CE PRIVESTE RETETELE...,,BINE AI VENIT IN CLUB" ADICA NU ESTI SINGURA.DACA IN GENERAL IMI PLACE CA TOTUL SA FI CLAR SI PRECIS CAND E VORBA DE BUCATARIT SE SCHIMBA MENTALITATE.MA GHIDEZ DOAR DUPA INSTINCT ,GUST,DUPA CE AM PRIN CAMARA SI NU UIT NICIODATA SA DAU FRAU LIBER IMAGINATIEI SI CREATIVITATII.CRED CA ASTA E MARELE SECRET AL BUCATARITULUI SA POTI SA COMBINI AROME,CULORI SI SAVOARE IN CELE MAI FELURITE MODURI SI NU DOAR SA TE LIMITESZI SA RESPECTI NISTE RETETE PRESTABILITE
Multumesc Daniela , chiar ma bucur ca ma sustine si ma intelege cineva !
Trimiteți un comentariu