A venit luna mai cu tot felul de trufandale, tot felul de fructe
si legume delicioase , capsunile si sparanghelul
au fost provocarile din saptamana trecuta .
Acum postez supa de sparanghel.
Ingrediente:
- o legatura de sparanghel verde
- un litru de supa
- o cana de smantana de gatit
- sare
- piper
- o lingura de ulei de masline
- o ceapa verde
- o ceapa rosie
- doi cartofi
- dragoste
Se spala bine sparanghelul, se taie din capat un
centimetru si apoi se indoaie tulpina si ea va pocni
exact in locul de se intareste. Punem supa la fiert si
adaugam partea lemnoasa si o fierbem 15 minute
sa iasa din ea toate vitaminele si mineralele.
Scoatem tulpinile si le aruncam. Punem cepele si
cartofii la fiert , adaugam condimentele , cand
cartofii sant fierti punem si partea cu mugurii de
sparanghel , dupa 10 minute eu am scos jumatate
din sparanghel si l-am pus deoparte pentru frittata,
o alta reteta cu sparanghel ,( urmeaza postarea) mai
lasam 5 minute pana e gata.
Lasam supa sa se raceasca putin, salvam cativa muguri
pentru decor si apoi adaugam smantana, uleiul de masline
si pasam continutul cu blenderul .Se poate consuma cu crutoane,
cu paine prajita ,paine integrala. Decoram cu muguri de sparanghel,
sau paine neagra, rosii . Este o supa foarte sanatoasa, gustoasa ,
nutritiva dar nu are un aspect prea apetisant , fantezia ne va ajuta
sa facem un decor care sa o faca speciala.
POFTA BUNA !
A venit luna mai cu tot felul de trufandale, tot felul de fructe
si legume delicioase , capsunile si sparanghelul
au fost provocarile din saptamana trecuta .
Acum postez supa de sparanghel.
si legume delicioase , capsunile si sparanghelul
au fost provocarile din saptamana trecuta .
Acum postez supa de sparanghel.
Ingrediente:
- o legatura de sparanghel verde
- un litru de supa
- o cana de smantana de gatit
- sare
- piper
- o lingura de ulei de masline
- o ceapa verde
- o ceapa rosie
- doi cartofi
- dragoste
Se spala bine sparanghelul, se taie din capat un
centimetru si apoi se indoaie tulpina si ea va pocni
exact in locul de se intareste. Punem supa la fiert si
adaugam partea lemnoasa si o fierbem 15 minute
sa iasa din ea toate vitaminele si mineralele.
Scoatem tulpinile si le aruncam. Punem cepele si
cartofii la fiert , adaugam condimentele , cand
cartofii sant fierti punem si partea cu mugurii de
sparanghel , dupa 10 minute eu am scos jumatate
din sparanghel si l-am pus deoparte pentru frittata,
o alta reteta cu sparanghel ,( urmeaza postarea) mai
lasam 5 minute pana e gata.
o alta reteta cu sparanghel ,( urmeaza postarea) mai
lasam 5 minute pana e gata.
Lasam supa sa se raceasca putin, salvam cativa muguri
pentru decor si apoi adaugam smantana, uleiul de masline
si pasam continutul cu blenderul .Se poate consuma cu crutoane,
cu paine prajita ,paine integrala. Decoram cu muguri de sparanghel,
sau paine neagra, rosii . Este o supa foarte sanatoasa, gustoasa ,
nutritiva dar nu are un aspect prea apetisant , fantezia ne va ajuta
sa facem un decor care sa o faca speciala.
POFTA BUNA !
8 comentarii:
ce bun e sparanghelul!! iar decorul e de nota 10
Yaya6 ,este foarte bun si foarte sanatos.
Multumesc pentru nota !
Foarte buna!...de prezentare se intelege...meriti toate laudele! O zi cat mai placuta!
Nely, multumesc pentru laude !
foarte buna si prezentarea e foarte frumoasa,felicitari,,,muguri de sparanghel,,super,o zi buna
Ina, multumesc !
Ai un blog foarte elegant, foarte ordonat, foarte...altfel. O grija deosebita in prezentarea produselor si mult talent. Te felicit!
Carmen ,multumesc de vizita te mai astept , da sant o artista , dar , toti avem foarte multe talente , doar trebuie sa le scoatem la suprafata !
Trimiteți un comentariu